Pancratius pakt na rust pas uit

6 oktober 2011 om 00:00 Sport

ZONDAGVOETBAL

Lelijke uitglijder Hoofddorp, Zwanenburg zoekt zijn vorm, zuur verlies VVC, DSOV weer gelijk

BADHOEVEDORP - Ton Pronk zag zijn team thuis tegen UVS voor rust sterk domineren en toch met een 1-2 achterstand naar de kleedkamer gaan. Na rust wist Pancratius de achterstand om te buigen in een ruime overwinning door meer rendement uit de eigen kansen te halen. “Volstrekt tegen de verhouding in stonden we halverwege op een 2-1 achterstand. Dat gevoel heb ik wel eens eerder gehad en gelukkig hebben we het vandaag na rust goed kunnen rechtzetten. Na een vrije trap vanaf de zijkant scoorde UVS al tegen de verhouding 0-1. Yordi Teijsse scoorde na een prima pass van Menno Schelling de gelijkmaker en ook daarna waren wij veruit de betere ploeg. We bleven rustig naar onze momentjes zoeken en ik vond ook dat we dat deden met prima voetbal. De 1-2 van UVS kwam uit de lucht vallen, bovendien werd er gevlagd wegens buitenspel maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal. Deze tegenvaller werkte wel even door, we moesten even door een mindere fase heen. Na rust verving Tarkan Sahin centraal achterin Menno Schelling die niet helemaal okselfris meer was. Al na vijf minuten moest ook Noreddin El Bakkali er geblesseerd af. Voor Noreddin kwam Ben Ebu Mordi die niet in de basis stond om tactische redenen. Ben viel uitstekend in op het moment dat ik ook verwachtte dat er meer ruimte zou ontstaan. Danny van Ingen stuurde Ben al heel snel na zijn entree weg voor de 2-2. Jaap Smeeing scoorde de 3-2 uit een corner en in de extra tijd scoorde Guus Uhlenbeek vanuit de omschakeling nog 4-2. Een verdiende overwinning en ik vind dat we goed hebben gevoetbald.”