Slechts aanknopingspunten Overbos (zat.)

6 oktober 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Halverwege de wedstrijd was er sprake van evenwicht, Aalsmeer creëerde wat kansen maar ook Overbos had kunnen scoren. De 0-0 ruststand was mede te danken aan de goede analyse van de tegenstander, vond ook Marcel Schenk. De 3-0 overwinning van Aalsmeer mag daarom geflatteerd worden genoemd.

"We hadden heel goed gekeken hoe we Aalsmeer moesten bestrijden. Ons tactische plan klopte helemaal en over de uitvoering kan ik alleen maar tevreden zijn. Helemaal als je kijkt naar het nieuwe team waar we aan bouwen. Onze aanvallers hebben enorm veel verdedigend werk verricht. Mede daardoor konden we aanvallend te weinig een vuist maken."

Het was geen toeval dat de beste doelkansen van Overbos in het eerste kwartier van de wedstrijd tot stand kwamen. Uit een voorzet van Elmar Bijnevelt kopte Marc de Jonge in, maar de keeper van Aalsmeer stond goed opgesteld. Na uitstekend doorzetten van Michael Nieveld stuitte de bal gunstig op, Nieveld nam de bal vol op de wreef en met veel moeite kon de doelman ten koste van een corner redden.

Na balverlies van Robert Feije leek Aalsmeer voor de eerste keer gevaarlijk te kunnen worden, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Al vroeg in de wedstrijd kreeg linkerverdediger Michiel Tollenaar een flinke tik op zijn enkel. Tollenaar kon verder maar in de 35e minuut werd de pijn verhevigd toen hij met succes een schot blokte. De weg naar de korte hoek lag open en het was de vraag of Mark Coonen had kunnen redden.

Op slag van rust kreeg Overbos een vrije trap in de buurt van de punt van het strafschopgebied van Aalsmeer. De gebrekkige uitvoering van deze mogelijkheid om uit een standaardsituatie de tegenstander op een psychologisch belangrijk moment in de wedstrijd op achterstand te zetten, onderstreepte de onervarenheid en het gebrek aan slimheid in het jeugdige Overbos van Marcel Schenk.

Na rust slaagde Overbos er iets minder goed in Aalsmeer weg te houden bij de eigen goal. Mark Coonen kreeg meer te doen maar hij hield zijn doel tot de 59e minuut schoon. "Ik vond dat we Aalsmeer goed naar de zijkanten dwongen en dat we goed slaagden in onze opzet om de lange bal van hun vrije verdediger eruit te halen. Ik vond het des te meer jammer dat een kleine onoplettendheid meteen een tegendoelpunt opleverde," vertelde Marcel Schenk over de 1-0 van Aalsmeer.

Net als vorig seizoen maar wel eerder in de wedstrijd glipte de behendige vleugelspits van Aalsmeer tussen de verdedigers door. Carlo Hopman probeerde nog te herstellen maar hij maakte een overtreding. Gele kaart en een strafschop. Mark Coonen zat er dicht bij maar hij werd wel gepasseerd. Vier minuten later sneed Aalsmeer letterlijk handig door de verdediging van Overbos voor de 2-0. De scheidsrechter had het niet gezien, Mark Coonen des te duidelijker. De treffer telde en met 2-0 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Overbos wisselde drie keer, met matchwinnaar Hilco Ceton uit de wedstrijd tegen TOB in de ploeg probeerde Overbos de aansluitingstreffer te zoeken. In de laatste minuut van de blessuretijd leverde naïef verdedigen zelfs nog de 3-0 op. Een inzet van Marc de Jonge werd door een verdediger geblokkeerd, de rebound van Jaap de Groot werd door de keeper tot corner verwerkt. Zelfs een eretreffer was Overbos niet gegund.