Softbal: Berend Mannessen neemt afscheid bij UVV met promotie naar hoofdklasse en wordt actief in het programma van de nationale ploegen

30 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - UVV, dat op de tweede plaats eindigde in de Overgangsklasse, won zaterdag 24 september met 1-0 van Centrals om een 3-game 'sweep' te completeren in hun promotie/degradatie play-off. Hierdoor promoveert UVV uit Utrecht terug naar de hoofdklasse, terwijl Centrals (dat zevende werd in de hoogste afdeling) degradeert.

Voor hoofdcoach Berend Mannessen uit Hoofddorp was dit opnieuw een succes in zijn lange loopbaan, die in de jaren tachtig begon toen hij hoofdcoach was van Hoofddorp Pioniers. In 2009 leidde Mannessen ook DSS/Haarlem naar de hoofdklasse, waarna hij werd uitgeroepen tot ,,Coach of the Year''.

Hij coachte DSS vorig seizoen ook, maar toen degradeerde de ploeg weer uit de hoogste afdeling. Dit seizoen was zijn eerste bij UVV, maar ook zijn laatste, want hij nam na het duel van zaterdag afscheid. Mannessen wordt actief in het programma van de nationale ploegen.

Met de overwinning completeerde UVV een 3-game 'sweep' tegen Centrals en promoveert zo naar de hoofdklasse. Voor Centrals betekende de nederlaag degradatie, waardoor de ploeg in 2012 zal uitkomen in de overgangsklasse. Centrals speelde sinds 2006 in de hoofdklasse en bereikte vorig seizoen nog de play-offs.

Voor UVV betekende de promotie dat de ploeg volgend seizoen voor het eerst sinds 1998 zal terugkeren op het hoogste niveau. De Utrechtse ploeg speelde ook in de hoofdklasse in 1972 en 1973. Dertien jaar geleden eindigde UVV op de 10e en laatste plaats met een 8-25 'record' en drie gelijke spelen en degradeerde gelijk weer na slechts één seizoen.

Bron: Marco Stoovelaar in Grand Slam Stats & News

Foto (archief): Berend Mannessen als hoofdcoach nog werkzaam bij Hoofddorp Pioniers.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie