Bouwkundig Teken- en Constructieburo Devente verzorgt de complete bouwaanvraag

3 oktober 2011 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP - De woningmarkt zit muurvast. Kopen en verkopen gaat niet meer van een leien dakje. Reden voor veel mensen om hun huis niet in de verkoop te zetten, maar middels een verbouwing hun woongenot te vergroten. Voor het tekenen en rekenen heeft Bouwkundig Teken- en Constructieburo Devente alle expertise onder één dak.

Verbouwen is in, merken Els en Ronald Devente van het in Hoofddorp gevestigde bouwkundig bureau. ,,Nu mensen slecht hun huis kwijtraken kiest men sneller voor verbouwen dan voor verkopen en verhuizen. Groter moeten of willen wonen houdt echt niet automatisch vertrekken in. En waarom ook? De buurt is vertrouwd, de buren zijn bekend. Gepokt en gemazeld in ons mooie vak adviseren wij vrijblijvend over de mogelijkheden om via een verbouwing het zo eigen geworden huis aan de nieuwe eisen aan te passen. Vanwege onze ervaring komen we vaak met oplossingen en ideeën waar mensen zelf niet aan gedacht hebben. Veelal zal blijken dat een verbouwing minder kost dan verhuizen.''

Bouwkundigburo Devente, opgericht in 2002, werkt onafhankelijk. Voor wie bouw- of verbouwplannen heeft kan het bedrijf zowel de noodzakelijke bouwkundige tekeningen als de constructieve tekeningen en - berekeningen verzorgen. Veel mensen zien op tegen de sores die het aanvragen van een vergunning met zich meebrengt. Els, bouwkundige, en Ronald, constructeur, kunnen zich dat wel voorstellen. ,,Wanneer mensen ons inschakelen nemen we ze alle zorgen uit handen. Wij kennen de eisen en hebben alle benodigdheden in huis om een complete bouwaanvraag te verzorgen en te begeleiden. Onze opdrachtgevers zijn particulieren, bouwbedrijven en vastgoedontwikkelaars.''

Na vele jaren ervaring als bouwkundige op een architectenbureau begon Els Devente in 2002 voor zichzelf. Op het bekende zolderkamertje maakte ze de bouwkundige tekeningen en toetste de bouwplannen aan het bestemmingsplan. In de avonduren verzorgde echtgenoot Ronald de constructieve berekeningen. Doordat het aantal opdrachten bleef toenemen hakte Ronald de knoop door, gaf zijn werkgever een hand en vormt sinds 1 januari 2007 samen met zijn vrouw een ijzersterk koppel.

Inmiddels is de zolderkamer allang niet meer het werkdomein. Na verhuizing naar een andere woning heeft het bouwkundig bureau nu - heel praktisch - kantoor aan huis.

Bouwkundig Teken - en Constructieburo Devente

Minet Stormstraat 59 in Hoofddorp, (023) 562 63 79

www.bouwkundigburodevente.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie