Slim EDO klopt Kagia

13 oktober 2011 om 00:00 Sport

ZATERDAGVOETBAL

LISSERBROEK - Het seizoen is zes wedstrijden oud en voor Kagia moet het seizoen eigenlijk nog beginnen. Dat klinkt vreemder dan het is: wegens een vloedgolf aan blessures heeft Ramon Hageraats nog niet een keer dezelfde basis het veld in kunnen sturen. Tegen het geroutineerde EDO stond het halve tweede van Kagia in het veld.

Tot overmaat van ramp leverde de eerste de beste aanval van de gasten meteen een doelpunt op. Sander Goudriaan werd in de korte hoek geklopt. Langs de lijn werd gediscussieerd: was het een fout van de keeper of was het de verdienste van de aanvaller? Hoe dan ook, in de eerste tien minuten creëerde Kagia vier kansen op de gelijkmaker. De keeper van EDO, ongeveer twee bij twee meter, bleek een niet te passeren hindernis.

De tweede aanval van EDO leverde wél succes op. Ramon Sluymer gaf zijn directe tegenstander alle ruimte voor een voorzet en bij de tweede paal kon de bal ongehinderd worden ingekopt. En weer zocht Kagia de aanval waarbij het gebrek aan 'gevoel' opviel. Aan de rechterkant kreeg Maarten van der Knaap genoeg ruimte om zelf gevaarlijk te worden of om gevaarlijke voorzetten af te leveren maar geen van beide opzetten slaagde.

Op slag van rust kopte Jelle Mesman snoeihard raak uit een corner: 1-2. Meteen in de volgende aanval had invaller Arjan van der Lans de 2-2 op zijn schoen, maar opnieuw lag de doelman van EDO hinderlijk in de weg. Van der Lans was ingevallen voor de geblesseerde Niels Ganzevles. Dat kon Kagia nog wel gebruiken, een nieuwe naam op de lange lijst met geblesseerde spelers.

Toch gaf de 1-2 vlak voor rust en het aantal gecreëerde doelkansen alle aanleiding om in een succesvol tweede bedrijf te geloven. Kagia zocht de aanval maar in de 58e minuut werd het 1-3. "Elke aanval is raak, hoe is het mogelijk", verzuchtte elftalleider Cees Mastenbroek. Meteen daarna was er de kans op 2-3 voor Maarten van der Knaap. De bal ging voorlangs.

Na de 1-4 in de 61e minuut vroeg dezelfde Cees Mastenbroek zich af waar de verdedigers van Kagia waren. De slimheid van de geroutineerde EDO-ploeg was ze gewoon teveel. Het wedstrijdverloop speelde de oude tegenstander in de kaart. Waar mogelijk werden pauzes ingelast en de door Kagia weggegeven ruimtes werden genadeloos benut.

Het laatste halfuur leverde nog genoeg kansen op, de meeste voor Kagia maar de doelman van EDO bleek ook zijn beide bovenhoeken uitstekend te kunnen bereiken. Aan de andere kant bleek ook EDO kansen onbenut te kunnen laten. "Zes keer voor de goal, vier doelpunten", stelde Ramon Hageraats niet zonder bewondering vast. "EDO was vandaag dodelijk effectief."