Gelukkigste wint derby DSOV-VVC

13 oktober 2011 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN - Vorig seizoen eindigde DSOV-VVC in 4-3 na een 0-3 tussenstand. Halverwege de wedstrijd stond er nu 0-1 op het scorebord en via 0-2 werd het uiteindelijk 3-2, waarbij VVC tussen de 78e en 81e minuut drie dotten van kansen op de 1-3 onbenut liet.

Dave Lange was meteen na afloop heel reëel: DSOV had gewonnen en mocht zich daarmee de gelukkigste noemen. "We winnen drie punten maar ik verlies vandaag wel twee spelers." Daarbij doelde de winnende trainer op rode kaarten voor Thierry van Veen en Jeffrey den Butter, beide in de extra tijd. Die extra tijd was nodig door een aantal blessurebehandelingen en eerst het tijdrekken van VVC bij 0-2 en 1-2 en daarna het tijdrekken van DSOV bij de 3-2 stand.

Rory Roubos baalde enorm van de nederlaag, helemaal omdat er na de 0-2 van Jordi Oudhuizen voor VVC geen vuiltje aan de lucht leek. "We creëerden helemaal niet zoveel kansen vandaag, maar we kwamen wel op een 0-2 voorsprong. Wat dat betreft deden we het qua rendement dus heel goed." Dus ook de tevredenheid van Roubos was begrijpelijk en terecht maar na de 1-2 van Stefan van der Velde (snoeiharde kopbal na een voorzet van Rick Gladon) verzuimden Marc de Boer en Menno Martens twee keer om VVC weer op een ruimere marge te zetten.

De wedstrijd kwam traag op gang. Pas na ruim tien minuten spelen ontstond het eerste doelgevaar. Een vrije trap van Remco Timmerman werd door Jordi Oudhuizen net buiten het strafschopgebied gecontroleerd. De DSOV-verdediging stapte tot ergernis van doelman Guido den Ouden niet tijdig uit zodat Jordi Oudhuizen kon uithalen. Via Den Ouden ging de bal naast.

DSOV kende een rommelige voorbereiding op de wedstrijd met een blessure voor Bianco Carolina en Appie Ben Salah die opbelde dat zijn auto niet wilde starten. Pas na de 0-1 van Menno Martens, na goed voorbereidend werk van Jordy Holthuis, stichtte de thuisploeg het eerste gevaar. Jevon van Dijk kon ten koste van een corner in de 36e minuut van de gelijkmaker worden gehouden. De rust brak aan met 0-1.

De tweede helft begon veel levendiger. De 0-2 van Jordy Holthuis werd afgekeurd omdat er al was gefloten, Kasper Faas kopte namens DSOV rakelings naast uit een corner en Thierry Wesseling hield zijn doel met een goede redding voorlopig nog schoon. Voorbereidend werk van Ruben Guda leverde in de 52e minuut nog geen succes op voor Jordi Oudhuizen, in de 59e minuut was het alsnog raak via een aanval door het centrum. Doelman Guido den Ouden wond zich vreselijk op over de laksheid van zijn verdedigers.

Beide trainers wisselden, DSOV ging met Bianco Carolina en Jeffrey den Butter in het centrum van de aanval spelen om de relatief kleine centrumverdedigers van VVC in verlegenheid te brengen. In de 71e minuut kopte Stefan van der Velde de 1-2 binnen na een voorzet van Rick Gladon die op rechts prima was weggestuurd door Kasper Faas.

Marc de Boer en Menno Martens profiteerden daarna niet optimaal van de ruimtes die VVC kreeg door de aanvallende intenties van de thuisploeg. In plaats van 1-3 werd het in de 84e minuut 2-2. Vanaf de punt van het strafschopgebied schoot Bianco Carolina een vrije trap in de verre bovenhoek. Beide teams schoten niet veel op met een gelijkspel, het was DSOV dat zich de gelukkigste mocht noemen.

Thierry van Veen ging goed door over links en raakte bij zijn assist op de scorende Appie Ben Salah doelman Thierry Wesseling aan het hoofd. De treffer werd goedgekeurd en zo herhaalde DSOV het kunststukje van vorig seizoen: een ruime achterstand werd omgebogen in een nipte overwinning. Maar de prijs was hoog: Thierry van Veen en Jeffrey den Butter moesten met rood van het veld in de chaotische slotfase. Guido de Ouden hield met een prima redding in de slotminuut Jordi Oudhuizen van een verdiende gelijkmaker af.

Bij de foto: een fel duel op het middenveld, de eerste helft stond er bol van. Na rust (0-1) werd er volop gescoord en trok DSOV als gelukkigste ploeg aan het langste eind (foto: Ron van der Steeg)