En eindelijk wint Hoofddorp van Olympia Haarlem

20 oktober 2011 om 00:00 Sport

ZATERDAGVOETBAL

HOOFDDORP - Tafilj Markovic kent zijn klassiekers: Hoofddorp won nooit eerder van Olympia Haarlem. “Ik heb in de voorbereiding gewaarschuwd, wij hebben het altijd heel lastig tegen deze ploeg. We hebben niet mooi gespeeld, wel zakelijk. En de tegenstander heeft hard gespeeld, op momenten zelfs gemeen. Na tien minuten moest ik Emre Kose geblesseerd vervangen, Gert Jan van Huijstee kwam erin. Goede kansen leverden geen doelpunten op omdat de keeper van Olympia Haarlem een paar keer uitstekend redde. Toch werd het in de 28e minuut 0-1 na een mooie combinatie tussen Mounaim Ghazi en Gert Jan van Huijstee die scoorde. Tien minuten later was het opeens 1-1. In de rust heb ik gezegd dat we met plezier moesten spelen om te winnen. De tweede helft waren we veel beter maar de tegenstander gebruikte hard spel om ons tegen te houden. Sarkis Muradian kreeg schoppen, John Brouwer moest na een klap in zijn gezicht naar het ziekenhuis. In de 85e minuut schoot Sarkis Muradian op aangeven van Gert Jan van Huijstee de 2-1 in de bovenhoek. Geen mooie overwinning, wel de eerste overwinning op Olympia Haarlem.”