Overbos: complimenten zat

20 oktober 2011 om 00:00 Sport

ZATERDAGVOETBAL

HOOFDDORP - Marcel Schenk is ‘de trainer die steeds complimenten in ontvangst mag nemen, maar geen punten’. “In de 93e minuut kregen we de 2-1 om onze oren. Op het middenveld leden we onnodig balverlies, AFC schakelde om en speelde de 2-1 goed uit. En dat terwijl ik al geroepen had dat de laatste minuut liep. Op dat moment moet de ploeg slim genoeg zijn om alles te willen doen om die 1-1 eruit te slepen, tegen een ploeg die ik tot de kampioenskandidaten reken. We begonnen met iets teveel respect voor AFC en daardoor werd het in de negende minuut 1-0. We speelden iets meer vanuit de verdediging en in de omschakeling kwamen we er goed uit. Zo scoorden we de gelijkmaker, Frank Judell schoot de bal in de lange hoek. De rust brak aan met 1-1, AFC ging in een hoger tempo spelen. Zij raakten geïrriteerd en twee keer had een speler van AFC rood verdiend. Ik vond het knap hoe we daar mee omgingen. De vermoeidheid sloeg toe en we leken verdiend een punt te pakken. Daar hadden we veel positiefs uit kunnen halen. Nu moeten we het wéér alleen doen met de complimenten.”