Pancratius-SJC verdiende geen verliezer

20 oktober 2011 om 00:00 Sport

ZONDAGVOETBAL

BADHOEVEDORP - Drie keer speelde Pancratius gelijk, drie keer voelde het gelijkspel als een nederlaag. Tegen SJC begon Pancratius redelijk maar na de 0-1 in de vijftiende minuut was de eerste helft duidelijk voor de gasten. Na rust herstelde Pancratius zich uitstekend, de ploeg van Ton Pronk kwam terug tot 2-2. In een open slotfase regen de kansen zich over en weer aaneen. Diep in blessuretijd bleek SJC de gelukkigste: 2-3.

"Niet alleen ik, ook de jongens hadden er na afloop flink de pé in", vertaalde Ton Pronk de sfeer bij Pancratius. "Na een prima tweede helft waarin we een groot aantal prima kansen hebben gecreëerd. Die kansen maakten we niet en als je dan in de laatste minuut de 2-3 om je oren krijgt dan is dat uiteraard heel zuur. Maar ook dat is voetbal. Ik denk dat de neutrale toeschouwers zeker na rust hebben genoten van een heel aantrekkelijke wedstrijd."

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ben Ebu Mordi op aangeven van Jaap Smeeing. Vanaf vijf meter belandde de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat. SJC groef zich geenszins in en Armando Catsburg had al een aantal intercepties op zijn naam staan toen hij na ruim een kwartier werd gepasseerd na een vlotlopende aanval over de rechterkant van SJC: 0-1.

Het tegendoelpunt had een verlammende werking op Pancratius en het gaf de gasten letterlijk vleugels. Een gevaarlijke aanval over de linkerkant kon nog net worden gepareerd, in de 25e minuut lag de 0-2 erin via een kopbal.Op slag van rust belandde een teruggekopte corner van SJC nog bovenop de lat bij Armando Catsburg. Met de 0-2 ruststand mocht Pancratius nog niet eens ontevreden zijn.

"In de rust hebben we een aantal zaken goed doorgesproken en ik vind de manier waarop we na rust mentaal uitstekend zijn teruggekomen heel positief. Wij creëerden de mooiste kansen en de wedstrijd had ook in 6-5 kunnen eindigen." Daarmee had Ton Pronk niets miszegd. In de 49e minuut scoorde Tony Schreurs de 1-2, twee minuten later legde hij een vrije trap laag voor het doel, Ben Ebu Mordi schoot de bal net als voor rust tegen de onderkant van de lat.

In de 57 minuut kreeg Yordi Teijsse zijn tweede gele kaart, twee minuten later was het evenwicht in het veld hersteld na een slim door Jaap Smeeing uitgelokte overtreding. Met tien tegen tien ontstond er meer ruimte op het veld en beide teams bleven vol voor de winst spelen. Armando Catsburg hielp zijn ploeg met een aantal uitstekende ingrepen. Invaller Edip Biberoglu soleerde in de 62e minuut bijna naar de 2-2. De bal raakte de paal. Twee keer lat, een keer paal voor Pancratius.

In de 69e minuut werd het alsnog 2-2. Het doelpunt mag voor 70 procent op het conto van Jaap Smeeing worden gezet en 30 procent op de doelpuntenmaker Edip Biberoglu. Smeeing soleerde uitstekend door de verdediging van SJC en Biberoglu zorgde dat hij goed aanspeelbaar was voor de afronding.

In het resterende halfuurtje, twintig minuten plus acht (!) minuten extra tijd, golfde het spel op en neer. Pancratius creëerde goede kansen, Armando Catsburg hield SJC lang van een derde doelpunt af. In de zevende minuut van de extra tijd viel dan toch het beslissende doelpunt, voor de gasten. In de laatste minuut probeerde Pancratius een verdiend punt te redden, maar dat lukte niet. Grote winnaars waren de toeschouwers: een aantrekkelijke wedstrijd onder een heerlijk najaarszonnetje. Toegang: gratis. Voor wie wil is er de Pancratius loterij ten behoeve van de jeugd.