Gemeenteraad de straat op na brandalarm

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraadsvergadering was donderdagmiddag nog geen kwartier aan de gang, toen het brandalarm in het raadhuis afging. De raadsleden, burgemeester en wethouders en belangstellenden grepen snel hun spullen bij elkaar en begaven zich via de nooduitgang de straat op.

Een bandje riep alle aanwezigen op voor de eigen veiligheid snel het raadhuis te verlaten. Het was flink menens, want de trap stond al vol met rook. "De brand zal wel in de kelder zijn", zo merkte een raadslid op. Bodes en andere personeelsleden van de gemeente schoten snel een hesje aan dat aangaf dat ze bedrijfshulpverlener zijn.

Eenmaal buiten voor schouwburg De Meerse bleek al snel dat het om een brandoefening ging. Toen de politici alweer op de terugweg waren naar hun plaats in de raadzaal klonk nog steeds het bandje dat mensen het raadhuis moesten verlaten. Burgemeester Theo Weterings stelde even later vast dat dit punt in de evaluatie van de oefening moest worden meegenomen.

De brandoefening had voor de mensen van de catering nog een vervelend staartje. Door het brandalarm was de lift buiten werking gesteld. Dat betekende dat ze zware kratten met drinken en eten nog geruime tijd van de ene naar de andere verdieping moesten tillen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie