Gé Reinders met 'Helden' in De Meerse

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Na vijf jaar succesvol opgetreden te hebben met plaatselijke blaaskapellen en andere muziekverenigingen - zijn ode aan de schoonheid van de 'Bloasmuziek' - was het voor Gé Reinders tijd voor een meer intiem concert met twee muzikanten. Het is een blijmoedige avond geworden voor mensen die niet bang zijn voor vochtige ogen.

'Helden'gaat niet alleen over heldendom, maar staat ook voor het plaatsje in Midden-Limburg waar Gé Reinders vandaan komt. Zijn ouders trouwens ook. Helden spelen én speelt een belangrijke rol in dit nieuwe liedjesprogramma. Gé Reinders is te zien in de kleine zaal van De Meerse op vrijdag 18 november om 20.30 uur.

GéReinders is op zoek gegaan naar het antwoord op het Grote Zwijgen van zijn Moeder, Grada van Horen. Grada van Horen werd in mei 1944 na een razzia in het Limburgse Helden opgepakt en achtereenvolgens vastgezet in Roermond, Maastricht en Vught. Later werd ze getransporteerd en te werk gesteld in Ravensbrück en Dachau. De namen stonden geborduurd op een zakdoekje dat Reinders een aantal jaren na haar dood terugvond.

In 1991 nam hij al het lied 'Mien moder in 45' op, een eerste aanzet om dat verleden een stem te geven. Nu bezingt Gé Reindersin zijn prachtige liedjesprogramma niet alleen helden als zijn moeder, maar ook helden uit de muziek en uit de geschiedenis. 'Helden' is ondanks de diepgravende en emotionele thematiek nergens zwaarmoedig of depressief.

De pers over 'Helden': "Zijn stijl is charmant en herinnert aan Toon Hermans." (Haarlems Dagblad). "Ondanks het zware thema is Reinders erin geslaagd om een lichte voorstelling te maken, waarin hij gemoedelijk zijn verhaal doet, alsof hij met een paar vrienden in een kleine kroeg zit. (…) Het muzikale feest is compleet door twee puike muzikanten." (Volkskrant).

www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie