Bijzondere bewegingstheatervoorstelling van Bambie in De Meerse

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Hoeveel emoties kan een mens binnenhouden voordat hij ontploft? Dit was de vraag die mimetheatergroep Bambie zich stelde bij het maken van 'Bambie 6', een voorstelling over de dwangbuis van het herenkostuum en de machtsmechanismen van de politiek. 'Bambie 6' is op donderdag 17 november om 20.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse.

Intriges en politiek gekonkel staan in scherp contrast met kameraadschappelijke rituelen. Op het toneel drie jongens die wel willen opgroeien maar niet weten hoe. Strak in het pak zoeken de mannen in spé inspiratie bij Elvis Presley, de ex-Sovjet generaal Alexander Lebed en hun vaders. De jongemannen onderwerpen elkaar aan en confronteren ons met de terreur van de mannenwereld.

De machtsstrijd mondt uit in een uitzinnige striptease, waarbij de mannen zich bevrijden van hun verstikkende maatpakken. 'Bambie 6' ging in première op 21 januari 1999. De voorstelling won de VSCD-Mimeprijs in 2000. Dit seizoen gaat deze voorstelling opnieuw op tournee en doet Bambie ook Hoofddorp aan.

Al een jaar of vijftien maakt Bambie fysiek theater dat verwondert en ontroert. Theater waarbij de acteurs zich in het zweet werken terwijl de verbeelding met ze aan de haal gaat. Gooi- en smijtwerk kan bij Bambie hand in hand gaan met een poëtische choreografie. De oprichters en kernleden van Bambie, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter, zijn begonnen met het nummeren van hun voorstellingen toen ze nog op de Mimeschool zaten, en zijn daar nog altijd niet mee opgehouden. Alle Bambie-voorstellingen die veelvuldig in binnen- en buitenland spelen, worden op het repertoire gehouden. Bambie ontving diverse malen de VSCD-Mimeprijs en werd ook internationaal bekroond.

'Bambie 6' wordt gespeeld door: GerindoKamidKartadinata, Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter. De regie is in handen van Lis van der Kleij. 8weekly over de voorstelling: ,,Bambie weet aan alledaagse voorwerpen moeiteloos een heel nieuw verhaal te verbinden. En dat is meteen ook de grootste kracht van de voorstelling: het onverwachte uitbuiten tot op een niveau waarop alles mogelijk is.Het spel van KamidKatardinata, Van der Laan en Stavenuiter is bijzonder overtuigend.''

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie