Ondeugende, aanstekelijke en wijze 'Mister Anansi leertde wereld lachen' in Het Oude Raadhuis

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wijnand Stomp, alias Mr Anansi, is één van de bekendste theatrale vertellers die Nederland rijk is. Wijnand Stomp creëert en speelt voorstellingen waarin zijn kleurrijke afkomst een belangrijke rol speelt. Hij ontleent veel inspiratie aan de Antillen, het land van zijn vader, maar is evenzeer verbonden met de Hollandse aarde, het land van zijn moeder. In Het Oude Raadhuis op zaterdag 12 november om 14 uur.

De verhalen van Wijnand Stomp zijn vrolijk, ondeugend en meeslepend. Ze gaan net zo goed over list en bedrog als over kwetsbaarheid en identiteit. 'Mister Anansi leert de wereld lachen' is een vrolijke verzameling van Anansiverhalen. De tijdloze uitstraling van het klassieke spinnenmannetje weet hij op originele wijze te mixen met eigentijdse avonturen. 'Mister Anansi leert de wereld lachen' is te zien.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Anansi de spin vindt het maar niks dat alle verhalen in de wereld de verhalen van Nyankopon worden genoemd. Wie Nyankopon is? Dat is een god in Ghana in Afrika, om precies te zijn: de baas van alle andere goden. Op een dag heeft Anansi een slim plan: hij gaat Nyankopon vragen of al die mooie verhalen zíjn naam mogen dragen! Stel je voor: Anansiverhalen! Hij ziet het helemaal voor zich…

Nyankopon moet vreselijk lachen om de kleine spin: "Hahaha, jij wilt dus dat het jouw verhalen worden! Wie denk jij wel dat je bent, Anansi? Ik zal jou eens wat vertellen. Mijn verhalen zijn eeuwenoud. Ze zijn een waardevolle schat voor de mensheid. En daarom bewaar ik ze!'' Maar Anansi is niet voor niets langs zijn spinnendraadje helemaal naar de hemel geklommen. Tenslotte stemt Nyankopon toe, op voorwaarde dat de kleine spin drie levensgevaarlijke opdrachten uitvoert…

Vorig seizoen was Wijnand Stomp in een uitverkocht Het Oude Raadhuis te zien met 'De draak die niet kon vuurspuwen'.

Op zaterdag 12 november speelt Wijnand Stomp tevens zijn voorstelling 'X-Large' (voor volwassenen) om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie