TG BloodyMary in zwarte komedie met 'Broeders en Zusters' in Het Oude Raadhuis

28 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - 'Broeders en Zusters' is een tragikomische thriller van TG BloodyMary over een zieke celliste, haar mantelzorgende buurvrouw en een verdwenen broer, tegen een geluidsdecor van live gespeelde cello, slagwerk en zang.

'Broeders en Zusters' van TG BloodyMary is te zien in Het Oude Raadhuis op woensdag 9 november om 20.30 uur.

De voorstelling draait om de vraag waarom de mantelzorgster eigenlijk zorgt, hoeveel heb je voor een ander over en wanneer wil je er iets voor terug? Hoofdpersoon Flora Sontag is een schrijfster die hoge verwachtingen koestert van haar aankomend debuut Het Fluisterende Hart - de eerste Christelijke thriller ter wereld.

Als ze haar buurvrouw en vriendin Beatrice Bleek von Buringen (een nooit uit de verf gekomen celliste uit een welgesteld milieu) aantreft in doodzieke toestand, stort ze zich vol overgave op diens verzorging. Niet alleen in de hoop haar vriendin liefdevol te kunnen begeleiden naar het einde, maar ook om de plotselinge en mysterieuze verdwijning van Beatrice's broer Albert te kunnen verzachten.

Maar hoe onbaatzuchtig is de mantelzorgster? Hoe terminaal is de patiënte? En hoe verdwenen is de broer? Onder het peperdure tapijt ligt de waarheid grijnzend te wachten op een goed moment om tevoorschijn te springen.

'Broeders en Zusters' is een samenwerking van TG Bloody Mary met het SOIL Ensemble. SOIL maakt muziektheater in dialoog met componisten, beeld- en geluidskunstenaars, mimespelers, acteurs, de zwaartekracht en de elementen. In de confrontaties met andere podiumkunsten ontstaat het verhaal wanneer verschillende disciplines elkaar versterken.'Broeders en Zusters' wordt gespeeld door Lies Visschedijk (bekend van 'Gooische Vrouwen'), Ilse Warringa en is geschreven en geregisseerd door Marije Gubbels.

www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie