Karate: Geslaagde Vanencompetitie KATA in Nieuw-Vennep

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Voor de 2e achtereenvolgende keer heeft Dojo Saikoro op zaterdag 29 oktober de Vanencompetitie KATA in de regio Noord-Holland georganiseerd. Dit keer vond de competitie in de geweldige ambiance van de sporthal in SportPLaza De Estafette in Nieuw-Vennep plaats.

Cor Verhoeven: "Door een verscheidenheid aan deelname van sportscholen ontstond een boeiende afspiegeling van verschillende stijlen. Vertegenwoordigd waren de Kyokushinkai, Shotokan en Gensei-ryu stijlen. KATA is een gevecht tegen denbeeldige tegenstander(s). Iedere karateka liep in zijn /haar stijl tegen elkaar.

Dit deden de karateka's - de jongste karateka was 7 jaar en de oudste 14 jaar - met volledige inzet, opperste concentratie en strakke technieken. Een ieder voerde zijn/haar eigen gevecht. Doordat de stijlen tegen elkaar liepen was het ook een boeiende gebeurtenis voor de aanwezige toeschouwers om de verschillende stijlen uitgevoerd te zien worden. Met name de karateka's konden kennis en ervaring met elkaar uitwisselen. Een mooie ontwikkeling in de Vanencompetitie."

Foto 1: Gaia de la Ruelle (blauw) en Bram van der Fange (rood).

Foto 2: Job Pier (blauw) en Brandi van de Mortel (rood).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie