Honkbal: Vaessen Pioniers maakt transfers bekend

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Tijdens een pers-bijeenkomst in hun kantine in Hoofddorp maakte hoofdklasser Vaessen Pioniers vrijdagavond 28 oktober hun transfers voor het komende seizoen bekend. Ook vrijdag werd een driejarige sponsor-overeenkomst getekend met Vaessen Bouw, dat de ploeg dit seizoen voor het eerst ondersteunde.

Marco Stoovelaar: "Pioniers bevestigde dat eerste honkman Jourick Blanco terugkeert in Hoofddorp. Dit seizoen speelde Blanco voor Sparta/Feyenoord, maar speelde in slechts 28 van de 42 competitiewedstrijden. Blanco sloot af met een .309 als slaggemiddelde, scoorde 13 punten en sloeg 30 honkslagen, waaronder 10 doubles en twee homeruns, terwijl hij 18 RBI's had.

Naar Hoofddorp komt ook Infielder Gyenuar Lopez, die dit seizoen in de hoofdklasse debuteerde en in 35 wedstrijden uitkwam voor ADO, waar hij met .347 de beste slagman was. Lopez scoorde 13 punten en had 11 RBI's en voerde ADO ook aan met 42 honkslagen, waaronder acht doubles en drie triples.

Van Mr. Cocker HCAW komen RHP Kevin Miner en Infielder Michael Pluijmers naar Hoofddorp. De laatste sloeg .231 in 41 wedstrijden en kwam tot 34 honkslagen, waaronder acht tweehonkslagen, terwijl hij 23 punten scoorde en 13 RBI's had. Miner was 5-7 met een 4.67 ERA en had 51 strike-outs in 86 2/3 innings. Miner startte 13 wedstrijden en voerde de werpsterstaf aan met zijn innings.

Een andere nieuwkomer is Byron Cornelissen, die dit seizoen uitkwam voor overgangsklasser RCH-Pinguïns.

Bij Vaessen Pioniers vertrekken de pitchers Eddie Aucoin en Conrad Orman, infielder Mervin Gario, outfielder Linoy Croes, utility Randy Reiph en 1e honkman Tino van Erk.

Aucoin was de heuveltroef dit seizoen voor Vaessen Pioniers en sloot af met een 11-1 'record'. Aucoin startte in 14 wedstrijden en had 84 strike-outs in 100 innings, terwijl hij slechts twaalf keer vier wijd gooide.

Orman startte in 11 wedstrijden dit seizoen voor Vaessen Pioniers en was 3-5 met een 5.29 ERA, terwijl hij 30 strike-outs had (en 42 keer vier wijd) in 49 1/3 innings. Orman keert terug naar het profhonkbal, want hij zal gaan gooien in de organisatie van de Baltimore Orioles.

Gario speelde dit seizoen in 21 wedstrijden voor Vaessen Pioniers en sloeg .333 (18-uit-54), scoorde 14 punten en had 16 RBI's. Croes speelde in 26 wedstrijden, sloeg .179 met 14 honkslagen (vier doubles, één homerun), scoorde negen punten en had 10 RBI's. Reiph was een late toevoeging aan de ploeg en speelde in slechts 18 wedstrijden, sloeg .216 (8-uit-37, met één triple en één homerun), scoorde zeven punten en had acht RBI's.

De nieuwe clubs van Gario, Croes en Reiph werden (nog) niet bevestigd door Vaessen Pioniers en ook nog niet aangekondigd door hun in het geruchtencircuit genoemde nieuwe clubs. Van Erk, een rookie, speelde in negen wedstrijden voor Vaessen Pioniers, sloeg 2-uit-9 (.222) en scoorde eenmaal. De zoon van oud-hoofklasser Peter van Erk (L&D Amsterdam Pirates) zal in het nieuwe seizoen uitkomen voor RCH-Pinguïns.

Zoals het er nu uitziet, zullen de Tsjechische reliever Jan Rehacek (2-1, 10 wedstrijden) en de Amerikaanse infielder Nik Gumeson (beste slagman van de ploeg (.315) en leider in hits (52), doubles (13), homeruns (4) en RBI's (40)) komend seizoen terugkeren, net als veteraan Dè Flanegin (.263, 17 runs, 20 RBI's). Routinier Norbert Lokhorst (.285, 23 runs, 20 RBI's) zal mogelijk minder inzetbaar zijn, vanwege zijn fulltime werk als tandarts.

'Ik ben erg tevreden over mijn team', aldus hoofdcoach Robert Klaver. Dit seizoen bereikte Vaessen Pioniers als vierde en laatste ploeg de play-offs, maar plaatste zich voor de Holland Series, die daarna met 4-1 werden verloren van L&D Amsterdam Pirates."

Bron: Grand Slam

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie