Hockey: Reigers verslaat Alliance in derby

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In de eerste helft van de streekderby tegen Alliance zag het er nog niet naar uit, maar de tweede helft loog er niet om. De 1-1 ruststand werd uitgebouwd tot een solide 4-1 overwinning. Reigers heeft zich hiermee wat lucht verschaft in de staart van de eerste klasse.

Erik Pennekamp: "Reigers was zeer timide en zonder veel uitstraling aan de zes-punten-wedstrijd begonnen. Risico's werden zorgvuldig gemeden. Alliance rook zijn kans en pakte die halverwege de eerste helft gretig. Een fraaie actie over de achterlijn werd met een backhandschot tot doelpunt gepromoveerd. Toch was het pas vijf minuten voor rust dat aanvoerder Dennis Wakkee het genoeg vond. Met een soloactie van eigen helft denderde hij door het hart van de afweer van Alliance en vond Lars Vlietman die vallend fraai kon scoren. Vlak voor rust zagen beide scheidsrechters een duwpartij op de kop van Reigercirkel over het hoofd, waardoor de redding van Job Brenkman goud waard was.

De tweede helft liet een ander Reigers zien, al was wederom Lars Vlietman bepalend voor het op de been houden van zijn team. De lijnstopper tikte in een reflex de bal fraai uit het doel. Alliance deed daarna waar het inmiddels patent op lijkt te hebben: het schoot zichzelf feilloos in de voet door te gaan zeuren tegen de scheidsrechters en tegen elkaar. In de laatste 25 minuten is Alliance niet meer gevaarlijk geweest. Bij Reigers lukte nu alles wat in de eerste helft mis ging: passes kwamen aan, acties lukten en het lef kwam terug. Het wachten was op de doelpunten.

Man of the match Maarten Kleijn speelde daarin een sleutelrol. Met een assist en twee goals had hij een ruim aandeel in de overwinning van de Hoofddorpers. Een strafcornerrebound ging er uiteindelijk via zijn stick in. Het schot in volle sprint vanaf de kop van de cirkel was van grote schoonheid. Bijna identiek was de vierde goal van Bas van Rooij, die voorlopig zijn laatste wedstrijd voor Reigers speelde omdat hij een paar maanden op reis gaat.

De goal maakte een eerdere misser voor open doel meer dan goed. Glijdend schoof hij een strakke voorzet van Oscar Mastwijk aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Door deze zege staat Reigers nu zes punten voor op hekkensluiter Alliance, en vijf op IJsseloever en Haarlem, die beide verloren."