Rolstoeldansen: Drie medailleplaatsen voor rolstoeldansers van Walking Wheels in Venlo

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Vijf paren van de Hoofddorpse rolstoeldansgroep Walking Wheels namen zaterdag 29 oktober deel aan de open Benelux kampioenschappen "Venlo danst Grenzeloos" in Limburg. Eén paar struikelde na de herkansingen, één paar drong door tot de halve finale en drie paren dansten in de finale en gingen met een mooie medaille naar huis. Eén van deze paren, Adriaan van de Nes en Astrid Jonker, stond voor het eerst samen op de wedstrijdvloer.

Maureen Dijkman: "Stichting Venlo Danst organiseerde het evenement al weer voor de vijfde keer en voor de derde keer nemen paren van Walking Wheels deel. Dit keer in een grote wedstrijd met 14 verschillende klassen met paren uit België, Duitsland en Nederland. De wedstrijd was onderverdeeld in duo en combi,oftewel twee rolstoelgebruikers als paar versus een rolstoelgebruiker met lopende partner als paar, en in 1 en 2 dat wil zeggen; dansers met een minder goede arm- en schouderfunctie en dansers met een goede arm- en schouderfunctie. Ten slotte was er ook nog een onderverdeling in dansniveau; D-klasse voor beginners, A-klasse voor gevorderden en tot slot hoofdklasse voor dansers die eventueel naar EK of WK uitgezonden kunnen worden.

Marga en Wieger van Lith én onze debutanten Astrid Jonker en Adriaan van de Nes startten in D-klasse duo 1, een veld van 11 paren. Beide paren hoorden na hun eerste ronde dat zij direct waren doorgeplaatst naar de halve finale. En tot hun verrassing mochten beide paren vervolgens ook de finale dansen. Astrid en Adriaan waren zeer tevreden met hun eerste wedstrijd en veroverde vierde plaats. Marga en Wieger eindigden na een zeer evenwichtige wedstrijd zelfs op de derde plaats en verdienden hiermee één promotiepunt.

De zussen Cecilia Huijts en Olga Huijts debuteerden twee weken geleden in Papendal en hadden zichzelf revanche beloofd. Met negen andere paren gingen zij van start in D-klasse combi 1. Engelse wals en quickstep gingen het lekkerst, hoewel daar natuurlijk nog wel wat schoonheidsfoutjes in zaten. De samba bezorgde hen wat meer moeilijkheden. Toch mochten zij via de herkansingen door naar de halve finale. Uiteindelijk eindigden zij op een nette gedeelde 7e/8e plaats.

Arnold en Meriam van der Klauw dansten ook combi 1, maar dan een klasse hoger, namelijk de A-klasse (standaard dansen). Helaas kwamen zij, ondanks een stralend uitgevoerde Engelse wals, tango, Weense wals en quickstep, niet verder dan de herkansingen.

Door het deze zomer gewijzigde wedstrijdreglement waren Miranda Moleman en Ronald van Nus ineens van de A-klasse gepromoveerd naar de hoofdklasse (B, combi 2). Dit had als gevolg dat Ronald zijn rokkostuum uit de mottenballen mocht halen en Miranda naarstig op zoek moest naar een jurk die geschikt was om in deze categorie, waar wedstrijdkleding verplicht is, te kunnen dansen. Met wat kunst- en vliegwerk lukte dat.

Ter plekke werd nog druk aan de jurk gesleuteld, maar op de vloer zag je niets van deze aanloopproblemen. Hoewel beiden toch wat nerveus waren, dansten zij een prima eerste ronde van voor hen nu zelfs vijf dansen. De slow foxtrot kwam er op dit niveau bij. Omdat er in deze klasse slechts zes paren van start gingen, dansten zij twee finales. De resultaten van beide rondes worden verwerkt tot een eindresultaat. Miranda en Ronald waren - terecht - trots op hun vijfde plaats."

Kijk voor meer informatie over de dansgroep op: www.walkingwheels.nl.

Foto 1: Cecilia Huijts (Hoofddorp) en Olga Huijts (Den Helder).

Foto 2: Astrid Jonker (Nieuw-Vennep), Adriaan van de Nes (Velserbroek).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie