Gemeente en ZZP'ers slaan handen ineen bij verkiezing 'ZZP'er van het Jaar

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wie wordt de eerste Haarlemmermeers ZZP'er van het Jaar? Die vraag wordt 14 maart 2012 beantwoord tijdens het Zzp BISS Event 2012. Tijdens dit netwerk- en ondernemerschapsevent - een initiatief van enkele ZZP'ers in nauwe samenwerking met het college van B&W - wordt de eerste Haarlemmermeerse ZZP-Ambassadeur van het Jaar gekozen.

De gemeente Haarlemmermeer wordt daarmee de eerste gemeente in Nederland die het ondernemerschap van ZZP'ers écht centraal stelt in een ondernemersverkiezing. Want de criteria die worden gehanteerd bij de zoektocht naar dé ZZP-Ambassadeur van de gemeente Haarlemmermeer, zijn hoog én vanuit ondernemerschaps-competenties gedefinieerd.

De organisatie heeft zich tot doel gesteld om niet alleen alle Haarlemmermeerse ZZP'ers met elkaar in contact te brengen maar ook aan de buitenwereld te laten zien dat ZZP'ers een enorme en essentiële bijdrage leveren aan de regionale economie. En dat het ondernemers zijn, die in toenemende mate actief opereren op de markt waar vraag en aanbod van opdrachten bij elkaar komen.

Daarnaast hopen de organisatoren dat deze verkiezing een eerste stap is op weg naar integratie met de Grote Ondernemersprijs, die dit jaar in december plaatsvindt. ZZP'ers kunnen niet meedingen naar deze prijs, terwijl ze wél ondernemer zijn. "We menen dat ZZP'ers eigenlijk aan deze verkiezing hadden moeten kunnen meedoen'', zeggen Brigitte van der Erve, juryvoorzitter, en mede-organisator Jerry Helmers, tevens voorzitter van ZZP Netwerk Nederland. "ZZP'ers zijn immers ook ondernemers die het voor eigen risico en rekening doen. Nét als de ondernemers mét personeel.''

BISS staat voor Business, Inspiration, Spirit & Success.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie