HAP lanceert website over bereikbaarheid Haarlemmermeer

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - 'Auto is prima, fiets nog beter'. Met deze slogan vraagt de lokale politieke partij HAP aandacht voor een nieuwe website www.bereikbaarhaarlemmermeer.nl, die sinds deze week in de lucht is. De website is opgezet om aandacht te besteden aan bereikbaarheid, een onderwerp dat op dit moment zeer actueel is.

Duizenden inwoners die hun fiets geparkeerd hadden in de stallingen bij de stations of bij verschillende winkelcentra, vonden afgelopen week een wit zadelhoesje met de slogan op hun fiets. "Op deze manier willen wij inwoners die ervoor kiezen om de fiets te pakken in plaats van de auto belonen met een bescheiden attentie", zegt HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens-van de Water. "Zonder autogebruik in de ban te doen, vindt mijn partij dat de gemeente veel meer moet doen om ketenmobiliteit te stimuleren."

Ketenmobiliteit houdt in dat mensen verschillende vormen van vervoer gebruiken om hun bestemming te bereiken. Een reiziger gaat bijvoorbeeld met de fiets van huis tot aan een station, reist vervolgens verder met de trein, om tenslotte met de bus op zijn eindbestemming te komen. "Veel Haarlemmermeerders maken al gebruik van deze vervoersvorm, dat is duidelijk af te leiden aan de drukte in de fietsenstallingen bij de beide NS-stations en de haltes van de Zuidtangent. Het is belangrijk dat de gemeente er samen met de vervoerders voor zorgt dat er voldoende veilige en droge stallingcapaciteit is", aldus Steffens.

HAP lanceert de website op een moment dat in de gemeenteraad de conceptnota Deltaplan Bereikbaarheid is besproken. Marjolein Steffens: "Dat doen wij niet voor niets. De gemeenteraad moet voor het eind van dit jaar de definitieve nota Deltaplan Bereikbaarheid vaststellen. Daarin worden besluiten genomen op het gebied van verkeer en vervoer voor de toekomst. Het is dan ook een belangrijk document met grote consequenties voor iedere inwoner en ondernemer van onze gemeente."

HAP wil de website www.bereikbaarhaarlemmermeer.nl dan ook niet alleen gebruiken om mensen te informeren over de standpunten van de partij, maar ook om te weten te komen hoe individuele inwoners tegen de toekomstplannen aankijken. De nota is te vinden op www.hap-haarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie