Judo: Biko Vos van Judo Yushi derde op Flanders Cup in Lommel (België)

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 29 oktober is Biko Vos derde geworden op de Flanders Cup in België bij de junioren tot 20 jaar in de klasse tot 100 kg. Zondag behaalde Judo Yushi op het regiokampioenschap tot 10 jaar nog meer succes. Mats Koolmoes en Indy Timmers werden regiokampioen.

Barry Piroli: "De Flanders Cup vond plaats in Lommel (België). Het toernooi had een sterk internationaal deelnemersveld en wordt door de Vlaamse Judo Federatie gebruikt als meetmoment voor haar eigen judoka's. Biko Vos is net overgestapt naar de klasse tot 100 kg en komt nog wat massa tekort. Desondanks presteerde hij uitstekend. Zijn eerste wedstrijd was tegen voormalig Nederlands kampioen Djeremy Harmsen. Biko bouwde een voorsprong op met uchi-mata en gaf die niet meer uit handen.

In de tweede wedstrijd stond Biko tegenover een Engelsman. Deze judoka maakte het Biko lastig, maar Biko won uiteindelijk met vol punt door binnenwaartse haak. Ook de derde wedstrijd won Biko dit keer met een houdgreep. In de poule wachtte alleen nog een Engelsman. Twee weken geleden verloor Biko van deze Engelsman vrij snel op de Open Alkmaarse. Nu hield hij het de hele wedstrijd vol, maar verloor uiteindelijk toch met yuko.

In de halve finale wachtte wederom een Engelsman, de nummer één van de andere poule. Tegen deze krachtige Engelsman kon Biko het niet bolwerken, waardoor hij derde werd.

Ook Twan van der Werff, Dylan Witte, Kevin Koehof, Geordi Hogerheijde en Tim Kuijpers kwamen in de kwartfinales. Tim Kuijpers en Dylan Witte stonden uiteindelijk in de strijd om plaats drie, maar haalden het podium net niet.

Regiokampioenschap van Haarlem

Zondag 30 oktober vond het regiokampioenschap van Haarlem in de leeftijdsklasse tot 10 jaar plaats bij Judo Yushi in Nieuw-Vennep. Dit regiokampioenschap is een officieel kampioenschap van de Judo Bond Nederland en de beste judoka's per gewichtsklasse plaatsen zich voor het kampioenschap van Noord-Holland. Judo Yushi en Kenamju bleken de twee sterkste clubs.

In elke klasse, waarin Judo Yushi deelnemers had, plaatsten judoka's zich voor het kampioenschap. In de klasse tot 24 kg werd Mats Koolmoes kampioen. Hij won in de finale van clubgenoot Sam Reneman. Luca Needham werd vierde en plaatste zich ook. Tot 27 kg werd Kaj Reede tweede van de regio en behaalde de kwalificatie.

In de klasse tot 30 kg werd Aymen El Moubarik tweede en Lorenzo Dekker derde van de regio. Tot 34 kg was Indy Timmers de sterkste. Hij werd kampioen. Jelle van der Werff plaatste zich eveneens. In de klasse tot 38 kg stond Lisanne Stom in de finale van regiokampioenschap. Met een knappe tweede plaats werd zij de negende judoka van Judo Yushi die zich plaatste."