Kelderderby voor Kagia

10 november 2011 om 00:00 Sport

ZATERDAGVOETBAL

NIEUW-VENNEP - Mark Kranendonk ziet verbetering, alleen nog niet in de resultaten. "Een goede start leverde ons een 1-0 voorsprong op dankzij een doelpunt van Pieter van Staveren. Vooraf had ik de jongens op het hart gedrukt dat er vandaag tegen Kagia iets te halen moest zijn voor ons. Het probleem is echter nog steeds dat we teveel kansen nodig hebben om te scoren. Als er dan fouten worden gemaakt, en fouten maken hoort nu eenmaal bij het voetbal, en die fouten resulteren in tegengoals, dan werkt dat niet ten gunste van het vertrouwen.

Het is nog niet structureel goed bij VVC, het wordt wekelijks beter maar we hebben succes nodig om meer zelfvertrouwen te krijgen en daardoor beter te blijven voetballen. Een zondagschot vloog vlak voor rust in de kruising, een fout in de opbouw werd afgestraft en in blessuretijd werd het 1-3. We komen steeds meer aan voetballen toe, een overwinning zou een flinke stimulans zijn in dat traject."

Ramon Hageraats had zijn Kagia voorbereid op een leuk middagje degradatievoetbal. "Ik had de jongens op het hart gedrukt dat er maar een ding was waar ze zich aan moesten houden: kei- en keihard werken. Achter elke bal aangaan en overal in geloven. Dat deed VVC in het begin van de wedstrijd beter dan wij. De 1-0 was daarom ook terecht. De 1-1 van Ferry Scholte was een apart doelpunt. Een tegenstander was wel of niet geblesseerd aan zijn schouder. Hij ging niet liggen en speelde door tot het moment dat VVC balverlies leed. Toen moesten wij de bal uitschieten. Dat deed Ferry niet, hij schoot de bal van grote afstand in de bovenhoek. Toen waren de rapen even gaar natuurlijk.

Omdat ik niet tevreden was over de inzet van een aantal jongens en omdat Rutger Goudriaan geblesseerd was, heb ik nog voor rust twee wissels toegepast. Ik had op de bank alleen jongens die al een hele wedstrijd in het tweede hadden gespeeld. Ik ben supertrots op Jeffrey Nijenhuis en Tom Kamp, zij stroopten namelijk wel meteen de mouwen op. Na die wissels werd Kagia de bovenliggende partij. Niels Ganzevles scoorde 1-2 en Jeffrey Timmermans bepaalde de eindstand op 1-3.

Een heel nuttige overwinning voor ons, helemaal met de wedstrijd tegen SCW op het programma. We hebben met elkaar afgesproken dat we voor de winterstop weg willen zijn van de degradatieplaatsen en de plaatsen die nacompetitievoetbal zouden opleveren. Gelet op het programma en het feit dat er een paar spelers op de weg terug zijn, moet dat kunnen lukken."