Hatelijke nul overwinningen VVC is weg

17 november 2011 om 00:00 Sport

ZATERDAGVOETBAL

NIEUW-VENNEP - Mark Kranendonk had er graag een latertje voor over: zijn eerste competitieoverwinning met VVC. “De eerste helft voetbalden we goed, ik heb echt genoten. Er werd goed verdedigd, vooral in de omschakeling bij balverlies naar verdedigen ging het goed. Daar ontbrak het de afgelopen wedstrijden nog wel eens aan. Nu stonden we steeds heel snel weer in de organisatie. We creëerden ook kansen maar we hebben nog steeds meerdere kansen nodig om tot scoren te komen. Net als vorige week tegen Kagia was Pieter van Staveren verantwoordelijk voor de 0-1. In tegenstelling tot vorige week toen er een bal van een andere planeet bij ons in vloog hebben we die voorsprong tot de rust kunnen vasthouden. Meteen na rust verwachtten we dat onze Amsterdamse tegenstander vol gas zou geven. Dat deed Fortius inderdaad, het duurde acht minuten die we goed doorkwamen. Daarna kwamen we weer aan voetballen toe. Barend Jan van Groenigen werd in de diepte gevonden, hij omspeelde de keeper en scoorde 0-2. De ontlading was groot, een voorsprong met een marge van twee hadden we nog niet eerder meegemaakt. Twintig minuten voor tijd wisselde Fortius en de ingevallen spits scoorde al vrij snel de 1-2. Vanaf dat moment was het billen knijpen. Dat bleef het tot en met de laatste seconde omdat wij onze kansen op 1-3 of meer niet wisten te benutten. Wordt het 1-4 dan is dat helemaal niet geflatteerd. Na afloop zijn we allemaal terug naar VVC gegaan en onder het genot van een drankje en bitterballen hebben we de eerste overwinning gevierd. Even genieten en vanaf maandag toewerken naar de volgende wedstrijd thuis tegen RKAVIC.”