Herboren VVC houdt het hoofd koel in slotfase bij HBC

17 november 2011 om 00:00 Sport

ZONDAGVOETBAL

NIEUW-VENNEP - Na een goed gesprek en wat omzettingen in de ploeg heeft VVC de smaak weer te pakken. Koploper HBC werd door het team van Rory Roubos zelfs op de eerste nederlaag getrakteerd. “Het was geen beste wedstrijd, we leden veel balverlies. Dat kwam omdat beide teams vroeg druk zetten. Verdedigend stonden we niet goed en HBC kreeg voor rust een aantal kansen. Ook wij kregen kansen maar gescoord werd er niet. De tweede helft startten we heel goed. Ruben Guda speelde Menno Martens aan die in een beweging de keeper uitspeelde: 0-1. In plaats dat we daardoor meer vertrouwen kregen, zakten we juist in. HBC werd sterker en een kwartier hadden we niets in te brengen. Na de 1-1 duurde het nog vijf minuten en daarna hebben we Kevin van Vilsteren in laten vallen. Kevin kopte een corner van Jordi Oudhuizen binnen en in de laatste fase van de wedstrijd zijn we erin geslaagd om verdedigend uit ons eigen strafschopgebied te blijven. We zetten zelfs goed druk zodat Menno Martens een verkeerde terugspeelbal met een stiftje kon omzetten in de 1-3. We hebben geleerd van onze fouten in de slotfase van de eerste wedstrijden.”