Kagia krijgt kleur, SCW scoort onvoldoende

17 november 2011 om 00:00 Sport

LISSERBROEK - Na de gewonnen derby bij VVC wist Ramon Hageraats dat hij Jeffrey Timmermans in de derby tegen SCW moest laten starten. "Jeffrey heeft geen verfijnde techniek en met tactische spitsvondigheden hoef ik niet bij hem aan te komen. Hij wil lekker voetballen en vooral: winnen."

Vanaf het moment dat Jeffrey Timmermans inviel tegen VVC, knokte Kagia voor een goed resultaat. Dat wilde Ramon Hageraats in de thuiswedstrijd tegen SCW ook zien. Het pakte uitstekend uit voor Kagia, binnen twee minuten opende Timmermans de score. Spits Niels Ganzevles liep in buitenspelpositie maar bij de balverovering op de helft van SCW startte de als rechtsbuiten begonnen Timmermans op het juiste moment. Doelman Jeroen Pathuis moest het antwoord schuldig blijven: 1-0.

In de zesde minuut zorgde Davy Schniedewind namens SCW voor gevaar: zijn voorzet werd door Kevin Robelus in duel met Barry van den Heuvel nog maar net uit de doelmond gewerkt. Vijf minuten later appelleerde SCW voor een handsbal van Tom Kamp na een corner. Halverwege de eerste helft kwam Rutger van Nes een teenlengte tekort om de juiste richting te geven aan een voorzet van Jeff Kaslander.

Ramon Hageraats zag Kagia te ver achteruit lopen naar zijn zin, Lex van der Horst kampt in zijn team met een gebrek aan scorend vermogen. Hageraats: "Ik vond SCW opbouwend beter dan Kagia, maar echt gevaarlijk zijn ze niet geweest." Daar ligt precies het probleem bij SCW, helemaal wanneer de tegenstander in de openingsminuten van beide speelhelften wel het net weet te vinden.

Voor rust creëerden beide ploegen verder weinig gevaar voor de doelen. Belangrijkste wapenfeiten waren in de 34e minuut een schot van Jeffrey Timmermans van dichtbij over na een voorzet van Niels Ganzevles en vlak voor rust frommelde Jeff Kaslander zich langs Ferry Scholten maar hij vond Jeroen Pathuis op zijn weg. Ruststand: 1-0.

Ruim een minuut na rust scoorde Niels Ganzevles met een lob 2-0, nadat hij bij een eerste kans nog op Jeroen Pathuis was gestuit. Kagia kwam net als in het eerste bedrijf goed uit de startblokken. Waar SCW zich voor rust herstelde met zelfs het betere opbouwende spel, na de 2-0 leek het geloof in een goede afloop weg. Zo kon Jeffrey Timmermans in de 57e minuut een breedtepass onderscheppen, alleen op Jeroen Pathuis afgaan en de wedstrijd in het slot gooien: 3-0.

In de 64e minuut ging Stephan Tulen goed door op links, Jeffrey Timmermans kreeg de bal in de diepte, Niels Ganzevles controleerde de voorzet en schoot de 4-0 laag in de linkerhoek. Ronald Rovers snoepte in de 69e minuut de bal af van Rutger van Nes maar tot hilariteit van de bank wist hij Jeroen Pathuis niet te verschalken. Dat lukte invaller Rutger Goudriaan op aangeven van dezelfde Rovers in de 77e minuut wel: 5-0.

Daar bleef het bij, Kagia passeert SCW op de ranglijst, heeft een positief doelsaldo en kan naar boven kijken. SCW moet hopen dat vooral in de verdediging binnenkort weer spelers terug komen van blessures. Daarmee kan ook het vertrouwen in de voorhoede groeien zodat er meer rendement wordt gehaald uit de eigen mogelijkheden.