UNO ontsnapt dankzij super-sub

17 november 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - De wedstrijd tussen de nummers zeven en acht van de competitie had als inzet aanpikken bij de subtop of afhaken richting lage middenmoot. Voor rust domineerde UNO en Sloten Rivalen creëerde nagenoeg niks. Pas na rust werd er gescoord: in de 78e minuut kwamen de gasten voor de tweede keer op voorsprong. Een gouden dubbele wissel van Rik Verhage leverde alsnog de drie punten op voor UNO (3-2).

Een kopbal van Kevin van der Weijden over, een inzet van Ruud de Kruif werd van de lijn gehaald, een appél voor een strafschop voor Robbin Schalkwijk, een schot van Thies Christjans hoog over, schoten van Niels Lap en opnieuw Thies Christjans die door de doelman van Sloten Rivalen tot corner werden verwerkt, dat was de oogst van 45 minuten domineren door UNO. Doelman Johan Geel had tijdens de eerste helft nagenoeg niets te doen gekregen. In de slotfase voor rust leken de gasten al rijp voor de sloop.

UNO startte ook na rust aanvallend, maar de oude valkuil was nog niet gedempt. Uit drie kansen wist Sloten Rivalen na rust bijna honderd procent rendement te halen. "Verdedigend wandelen we vaak terug, ik kan daar zo kwaad om worden", verwoordde Rik Verhage zijn frustratie. In de 51e minuut werd een eerste voorbeeld meteen 'beloond' met de 0-1. Volkomen tegen de verhouding in, maar daar worden nog steeds geen punten voor gegeven. UNO bleef wel voetballen en in de 63e minuut rondde Kevin van der Weijden een prima steekbal van Ruud de Kruif via de binnenkant van de paal af: 1-1.

Het leek wachten op de 2-1. Robbin Schalkwijk en Thies Christjans waren dichtbij maar in de 78e minuut had Johan Geel het nakijken toen er twee tegenstanders helemaal vrij voor hem mochten opduiken. In de 84e minuut speelde Rik Verhage zijn laatste troeven uit. Roy de Jong en Bas Boerlijst kwamen in het veld voor Kevin Kho en Kevin van der Weijden. Twee minuten later al schoot Roy de Jong de rebound na een gestopt schot van Robbin Schalkwijk binnen: 2-2.

De scheidsrechter telde nog vijf minuten bij voor divers oponthoud. UNO ging nadrukkelijk op zoek naar de winnende goal. Kansen voor Tomas van Kampen en Robbin Schalkwijk leverden geen succes op, een derde dreigend moment werd bijna in eigen doel gewerkt. Uit de corner kopte Bas Boerlijst de bal voor het doel en Roy de Jong tikte acrobatisch de 3-2 binnen. Minder dan een minuut later was het tijd, een uiterst nuttige maar onnodig moeizame overwinning voor UNO.