Dorine Wiersma scherp en geestig over antroposofen en Zeist-West in 'Goed zo Dorine!'

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Lange tijd leefde Dorine er als wilde, vrijgezelle zwervende antikraakwacht op los. In haar vorige programma 'Rustig Blijven' vertelde ze over haar zoektocht naar rust en naar een geschikte man. Inmiddels heeft zij beiden gevonden. Dorine leeft nu keurig in een rijtjeshuis in Zeist-West met haar nieuwe man, haar wolk van een zoon en haar weekend-stiefdochter.

In 'Goed zo Dorine!'verhaalt ze maar zingt ze vooral over haar nieuwe thuis, omgeven door oermoeders met helende krachten en BN'ers die zich in het dagelijkse leven verrijken door in ondergoed op reclameposters te hangen en je geld proberen uit de zak te kloppen met liefdadigheidsshows. Ondanks alles blijft Dorine zichzelf. Met een bijl in haar tas en een agressieve peuter in het kinderzitje doet zij haar boodschappen in het sex-, drugs-en rock 'n roll-loze winkelcentrum van Zeist.

Dorine doet echt heel erg haar best om in te burgeren, maar zij moet enorm wennen aan de Zeister gebruiken. DorineWiersma staat met een reprise van 'Goed zo Dorine!' op woensdag 30 november om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

In 2009 won DorineWiersma de Annie M.G. Schmidtprijs voor 'Stoute Heleen ' een anti-ode aan schrijfster Heleen van Royen.

De pers over 'Goed zo Dorine': ,,Schitterende, spannende melodielijnen en superieure akkoorden, die soms wat tegen de zang aanschuren, waardoor het zelfs voor wie geen woord Nederlands spreekt nog een topavond is.''(Volkskrant).,,Wiersma weet in deze geestige voorstelling de aandacht en de lach vast te houden. 'Goed zo, Dorine!' is dan ook een treffende titel.'' (Telegraaf).

www.demeerse.com

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie