Sterk slot Pancratius niet beloond

24 november 2011 om 00:00 Sport

ZONDAGVOETBAL

Zwanenburg begint te draaien, DSOV op weg naar koppositie, UNO en DIOS winnen weer

BADHOEVEDORP - Na een wat ongelukkig hoog opgelopen achterstand zag Ton Pronk zijn jonge ploeg de rug rechten en het koploper Boshuizen in het laatste kwart van de wedstrijd nog flink lastig maken. “Het is dat de scheidsrechter het vijf minuten voor tijd niet aandurft om Tjerry van de Kooy te belonen met een strafschop, anders was het 3-4 geworden en dan had ook de gelijkmaker tot de mogelijkheden behoord. We speelden het eerste halfuur heel goed, met Tony Schreurs in een vrije rol achter de spitsen maakten we het Boshuizen heel lastig. De betere mogelijkheden waren zelfs voor Pancratius. Helaas viel Tony na een halfuur spelen geblesseerd uit. In het laatste kwartier voor rust profiteerde Boshuizen genadeloos van twee foutjes van Pancratius. In de kleedkamer heb ik de jongens gevraagd vast te houden aan ons eerste halfuur waarin we meer dan gelijkwaardig waren aan de in mijn ogen terechte koploper. De tweede helft verliep een beetje ongelukkig, zeker toen Boshuizen na een kwartier dankzij individuele kwaliteit met een bal in de bovenhoek op 0-3 kwam. Tien minuten daarna werd het zelfs 0-4 uit een corner die geen corner was. Met vijf jonge gasten van 19 rechtten we na die vierde tegengoal de rug en via doelpunten van Ben Ebu Mordi en Ralf Fenne kwamen we terug tot 2-4 twaalf minuten voor tijd. Bij een scrimmage vijf minuten voor tijd had de bal opnieuw op de stip gemoeten. De mentale weerbaarheid van mijn team en de volwassenheid waarmee nog heel jonge jongens speelden geven maar aan dat er nog veel moois te verwachten valt van Pancratius.”