DSOV op weg naar de top

24 november 2011 om 00:00 Sport

ZONDAGVOETBAL

VIJFHUIZEN - Voetballen tegen de hekkensluiter is lang niet altijd eenvoudig, dat ondervond ook het DSOV van Dave Lange. “Het was een spannende middag. Young Boys kwam goed uit de startblokken. We wisten dat we het Young Boys heel moeilijk konden maken door vroeg druk te zetten. Na tien minuten joeg Jeffrey den Butter uitstekend de bal af. De keeper schoot tegen Jeffrey aan en Jeffrey scoorde prompt 0-1. Halverwege de eerste helft schoot Young Boys een vrije trap stijf in de kruising. Thierry van Veen herhaalde het kunstje van Jeffrey den Butter voor de 1-2 en na een in eerste instantie afgeslagen corner kopte Jevon van Dijk de 1-3 binnen. In de tweede helft speelde Young Boys nog iets beter en in die fase sleepte Guido den Ouden ons er met een aantal reddingen doorheen. Tien minuten voor tijd profiteerde Jeffrey den Butter van een slippertje van de laatste man: 1-4. Vijf minuten later werd het 2-4. In de resterende speeltijd ging het spel vlot op en neer maar meer doelpunten vielen er niet. Met iets meer rust aan de bal hadden we 2-5 of 2-6 kunnen spelen, een beetje zoals Wijk aan Zee en HBC dat deden.”