Debat over (betaalbaar) ‘wonen’

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

Mee-debatteren kan door inwoners van Haarlemmermeer die beroepsmatig met wonen en vastgoed bezig zijn en door vertegenwoordigers van bewonersorganisaties. Het debat is van 19.30 tot 22 uur bij Pier-K in Hoofddorp.

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer en woningcorporatie Ymere organiseren voor woensdag 30 november een debat over wonen en (sociale) woningbouw.

Tijdens het debat “Het draait om Wonen” worden onderwerpen aan de kaak gesteld die de komende jaren om een antwoord vragen: hoe vinden woningzoekenden met een middeninkomen hun weg op de woningmarkt? Is sociale woningbouw nog betaalbaar? Bouwen we voor jong of juist voor oud? En als we bouwen, bouwen we dan een stad of koesteren we ons dorpse en suburbane karakter?

Deelnemers aan het debat zijn wethouder Jeroen Nobel, Fred de Ruyter (regiodirecteur Ymere), Harry van der Heijden (onderzoeker volkshuisvesting en woningmarkt bij onderzoeksinstituut OTB), Ger Hukker (voorzitter van de NVM) en John van den Heuvel ( ontwikkelingsmanager bij Bouwfonds).

Harry van der Heijden leidt het debat in met zijn visie op de landelijke ontwikkelingen en problemen in de volkshuisvesting en op de woningmarkt. Voorzitter Maarten Bouwhuis kiest die avond samen met het publiek de te behandelen stellingen. Het publiek denkt, praat en vraagt mee.

Aanmelden kan vóór 25 november, bij nathalie.roet@ymere.nl. Er is in de zaal ruimte voor 50 gasten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie