102-jarige geniet van uitgebreid ontbijt bij jarige Horizon

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het is deze week groot feest voor Horizon aan de Kruislaan in Hoofddorp. Het verzorgingscentrum, deel uitmakend van Protestants Christelijke Stichting Ouderenzorg Haarlemmermeer, is 20 jaar geleden na een forse verbouwing heropend. Dat heuglijke feit wordt met diverse activiteiten gevierd.

De Stichting PCSOH werd op 8 maart 1955 opgericht vanuit een vijftal kerken, met als doel onder meer het realiseren van voorzieningen voor ouderen. Op 27 mei 1960 werd aan de Kruislaan in Hoofddorp de 1e paal geslagen voor de bouw van een huis voor 68 bewoners. Op dezelfde locatie werden tegelijkertijd 52 aanleunwoningen gebouwd.

Vijf maanden later werd Horizon voor de eerste keer geopend, ruim 50 jaar geleden dus. Zes jaar hierna werd in Badhoevedorp een 2e huis geopend, genaamd Uitzicht. Vier jaar daarna volgde Westerkim te Nieuw-Vennep; de Stichting was compleet.

Uitzicht werd echter in september 1991 gesloten, maar op dat moment werd al gebouwd aan een nieuwe Horizon. Een prachtig complex met 60 plaatsen en 31 inleunwoningen. De officiële opening vond plaats op 21 november, 20 jaar geleden. De naam Horizon bleef.

Het woonzorgcentrum huisvest anno 2011, na een nieuwe uitbreiding, ruim 90 verzorgingsplaatsen en 120 seniorenappartementen. En er is een prachtige recreatiezaal waar woensdag één van de feestelijke activiteiten plaatsvond: een uitgebreid ontbijt.

Eén van de deelnemers was mevrouw Broers-Prui, met haar 102 jaar de oudste bewoonster. Zij liet zich het ontbijt goed smaken, liet zij de fotograaf weten. “Ik heb heeerlijk gegeten.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie