‘Nog steeds veel vandalisme bij haltes Zuidtangent’

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Ondanks alle inspanningen van de gemeente en politie is er nog steeds sprake van grootschalig vandalisme bij de haltes van de Zuidtangent in Haarlemmermeer. Dat zegt het PvdA-Statenlid Gohdar Massom uit Nieuw-Vennep, die gedeputeerde Elisabeth Post (VVD) er vragen over heeft gesteld.

Volgens Massom is hij door diverse mensen benaderd met klachten over het transferium en de haltes van de Zuidtangent. “Reizigers worden bijna dagelijks geconfronteerd met graffiti en ingegooide ruiten. De houten zitbanken van de nieuwe haltes zijn vaak nat en vies. Veel mensen, vooral in donkere uren, voelen zich niet veilig, vanwege de aanwezige hangjongeren bij de haltes”, aldus het Statenlid. Volgens hem klagen vooral vrouwen ook over sociale onveiligheid in deze donkere maanden, omdat er bij de haltes in Nieuw-Vennep geen camera’s zijn.

Gohdar Massom stelt verder dat het onderhoud van transferium P+R van de Zuidtangent in Nieuw-Vennep-zuid langs de N207 schrikbarend is. “Het transferium ziet er verloederd uit: het groen is verwaarloosd, de slagbomen en de apparaten werken niet en de bebording is kapot of afwezig.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie