CDA-raadslid Kroon stapt met pijn in hart op

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

Volgens Kroon is het geen makkelijke beslissing geweest om op te stappen. “Het was vooral niet gemakkelijk, omdat ik vanuit mijn eigen ondernemerschap gewend ben om mij volledig in te zetten en de verplichtingen waar te maken die ik ben aangegaan. Ook voor het raadswerk heb ik dat willen doen”, zo staat in de brief aan de burgemeester.

HOOFDDORP - Nieuw-Venneper Gert Kroon stopt per direct als raadslid voor het CDA. De combinatie van raadslid en directeur van een bedrijf is ondoenlijk, zo heeft de CDA’er vorige week geschreven in een brief aan burgemeester Theo Weterings .

Kroon schrijft verder dat hij van plan was langzaam maar zeker terug te treden als directeur van zijn bedrijf. De huidige economische situatie zorgt er echter voor dat de Venneper de komende jaren eerder meer dan minder uren in zijn onderneming moet steken. Daarom heeft de CDA’er besloten prioriteiten te stellen en zijn raadszetel ter beschikking te stellen. “Het is voor mij duidelijk geworden dat het raadswerk een dusdanig veelomvattende taak is, dat het combineren van de politieke taken met de werkzaamheden als directeur van mijn onderneming een te zware wissel trekt.”

Gert Kroon kwam maart vorig jaar met bijna 500 voorkeursstemmen in de gemeenteraad. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn broer Jaap, die wethouder is geweest in Haarlemmermeer en nu burgemeester van Urk is. Gert Kroon stelde zichzelf kandidaat voor de gemeenteraad na een oproep van burgemeester Weterings dat meer ondernemers zich voor de politiek zouden moeten inzetten.

De CDA-fractie zegt in een reactie op het vertrek van Gert Kroon begrip te hebben voor de moeilijke beslissing die hij heeft moeten nemen in zijn eigen belang, maar ook in het belang van zijn fractie en van de gemeenteraad als geheel. “De fractie respecteert dan ook het besluit van de heer Kroon en wenst hem persoonlijk en als ondernemer alle goeds toe.”

Het is nog niet bekend wie Kroon opvolgt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie