Fietsverlichtingscontrole: 29 fietsers onverlicht in dichte mist

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De politie heeft maandag in de ochtenduren tussen 8 en 8.30 uur (bij dichte mist) een verkeersveilligheidscontrole voor het fietsverkeer gehouden in Nieuw-Vennep. Hierbij werden 29 fietsers (veel schoolgaande jeugd) aan de kant gezet door de politie omdat zij geen verlichting voerden.

Aan de minderjarige scholieren die zonder goede verlichting reden, werd behalve een bekeuring ook een noodverlichtingsetje uitgedeeld, zodat zij met noodverlichting alsnog verder konden fietsen. Daarnaast zullen de ouders van de minderjarigen een brief ontvangen van de politie waarin vermeld staat dat hun zoon of dochter een bekeuring heeft gekregen omdat de fietsverlichting niet in orde was.

In deze brief wordt aan de ouders verzocht om er zorg voor te dragen dat hun kinderen met goede fietsverlichting rijden. In de donkere uren en tijdens bepaalde weersomstandigheden zoals mist, is het noodzakelijk dat fietsers gezien worden door het overige (snel)verkeer.

Nog ieder jaar vinden er verkeerongevallen met ernstig letsel plaats, omdat dat fietsers zonder verlichting rijden en dus niet gezien worden door het overig verkeer. De politie blijft ook de komende periode extra controles uitvoeren op de fietsverlichting.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie