Fred van der Kwast nieuw raadslid CDA

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Fred van der Kwast uit Hoofddorp wordt de opvolger van Gert Kroon als raadslid voor het CDA. Dat heeft de CDA-fractie deze week besloten. Kroon stelde zijn raadszetel vorige week ter beschikking, omdat hij zijn politieke werk niet meer kon combineren met zijn baan.

Oud-raadslid Rob Jansen uit Nieuw-Vennep kwam als eerste in aanmerking om Kroon op te volgen. Zijn naam werd in de wandelgangen ook al genoemd als geschikte kandidaat. De Venneper viel maart vorig jaar net buiten de boot bij de gemeenteraadsverkiezingen nadat Gert Kroon met voorkeursstemmen werd gekozen.

Jansen, die vele jaren raadservaring heeft, is nu fractieassistent en voornamelijk actief als opleider en begeleider van nieuwe raadsleden. Rob Jansen gaf eerder aan dat hij deze taak twee jaar wilde doen. Dit heeft onder meer te maken met zijn leeftijd. De Venneper heeft nu besloten niet meer terug te keren in de raad en per 1 december te stoppen met zijn taak voor de CDA-fractie.

Fred van der Kwast was in de vorige raadsperiode vier jaar lang fractieassistent voor het CDA. Aanvankelijk was de gedachte dat hij niet beschikbaar was om raadslid te worden, maar dat bleek toch het geval. Dat maakte voor Rob Jansen de weg vrij om zijn afscheid aan te kondigen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie