Chipshol niet onder de indruk van verweer wethouder

24 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Gebiedsontwikkelaar Chipshol is niet onder de indruk van de woorden van wethouder Michel Bezuijen vorige week in de gemeenteraad dat de gemeente zich wél houdt aan de afspraken met Chipshol uit 2007. Dat blijkt uit een e-mail die Chipshol-directeur Peter Poot naar de gemeente heeft gestuurd.

In deze mail stelt Poot nogmaals dat de gemeente de pogingen van Chipshol om bedrijfsterreinen te ontwikkelen op het Groenenberg- en Pruissen-II-terrein heeft gefrustreerd door het erg traag wijzigen van bestemmingsplannen. Chipshol heeft de gemeente aansprakelijk gesteld voor eventuele schade. Die loopt mogelijk in de honderden miljoenen, aldus de ontwikkelaar.

Wethouder Bezuijen zei vorige week in de gemeenteraad dat Chipshol de twee terreinen gewoon kan ontwikkelen. Peter Poot wijst dat echter van de hand. "Uw mededeling aan de raad dat Chipshol eerst met een plan voor Pruissen II had moeten komen, is de omgekeerde wereld en gaat niet op", zo schrijft hij in de e-mail aan de gemeente.

Chipshol en gemeente zijn het ook nog altijd oneens over de reservering van de tweede Kaagbaan. Volgens de gebiedsontwikkelaar had de gemeente die baan allang planologisch onmogelijk moeten maken, zoals ook de provincie Noord-Holland in het streekplan heeft gedaan. De gemeente onderzoekt nog de mogelijkheden, zo zei Bezuijen vorige week. Hij zei te verwachten dat als de gemeente de planologische invulling van de parallelle Kaagbaan afwijst er dan een een verplichte aanwijzing van de rijksoverheid volgt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie