Hoofddorper Matthijs Stauttener strijdt om plaats bij Nederlands Blazers Ensemble

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Onder het thema 'Vreemde Vogels' strijden zaterdag 10 december zes jongeren om een finaleplek in de compositiewedstrijd 'Op weg naar Het Nieuwjaarsconcert'. Matthijs Stauttener uit Hoofddorp is er één van. De VARA en het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) organiseren deze competitiewedstrijd voor het achtste opeenvolgende jaar.

Jongeren tot en met 18 jaar bedachten in het kader van deze wedstrijd hun eigen muziek. Uit vier regio´s gaan drie composities door naar de landelijke finale op 18 december waar vier winnaars worden gekozen. Die staan met het NBE op het grote podium van Het Concertgebouw Amsterdam tijdens het befaamde 'Nieuwjaarsconcert'. Het concert wordt uitgezonden op 1 januari om 19.40 uur bij de VARA op Nederland 2.

Elk jaar heeft het Nieuwjaarsconcert een specifiek thema. Dit jaar is dat 'Vreemde Vogels', een thema met vele invalshoeken. Hoe is het om anders te denken? Bij wie zit er een muzikaal steekje los? Met de opdracht eens raar of juist normaal te doen hebben 150 jongeren hun compositie ingezonden. De beste 24 strijden in vier regionale familieconcerten om een ereplaats op nieuwjaarsdag.

Matthijs Stauttener treedt op met zijn compositie: The bird attack.

Voor meer informatie, zoals locatie en tijden van de diverse concerten: jongnbe.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie