Jacobus Wieman maakt een betoverende muzikale reis samen met de dieren in 'Zeven kikkertjes'

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In zijn peutervoorstellingen zorgt Jacobus Wieman, die op het podium gewoon Koos heet, met prachtige, zelfgemaakte poppen, liedjes en verhalen voor kostelijk kindervermaak.

Er gebeuren vrolijke, kleine wondertjes. In 'Zeven kikkertjes' stuurt Wieman zeven kleurige kikkertjes op een muzikale reis langs de huisjes van tien grijze muisjes, twee bruine beren, een paar roze varkentjes en andere dieren uit kinderliedjes. Passen de beren in het muizenhuis of de kikkers in dat van de varkens? En past het muizenhuis in of op dat van de beren?

Aan het einde ontstaat er een wonderlijk bouwwerk: de dierentorenflat. De betoverende klanken van het zelfgebouwde orgeltje nemen de kinderen mee op een gezellige, vrolijke, muzikale reis. Iedereen mag meezingen. De voorstelling 'Zeven kikkertjes' is te zien op zondag 11 december om 14 uur in Het Oude Raadhuis. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Koos Wieman ontwikkelt elke productie helemaal zelf. Hij maakt zelf zijn poppen, ontwikkelt soms de muziek, timmert het decor en schrijft het verhaal. Maar hij komt pas echt op stoom als er publiek is, waar zijn poppen op kunnen reageren. Het bijzondere improvisatietalent is dan ook onmisbaar, niet alleen tijdens maar ook bij de aanmaak van zijn voorstellingen.

Dat is de reden waarom elke voorstelling anders is, waarom een productie in de loop der tijden verandert.Jacobus Wieman stond vorig seizoen met de voorstelling 'Het geheim van de rode draak' in Het Oude Raadhuis.

www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie