Nunchaku Do: De Jong Sports wint voor de derde keer op rij het NK Teams

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Op zaterdag 26 november werden in Breukelen de jaarlijkse NK Nunchaku teamwedstrijden gehouden, waaraan door tien sterke teams uit het gehele land werd deelgenomen. Sportschool De Jong Sports uit Nieuw-Vennep deed mee met twee teams. Met goud en brons hebben de leden van leraar René de Jong weer een prima prestatie geleverd.

René de Jong: "De dag werd begonnen met de loting: alle teams gaan in een koker en dan wordt er geloot in welke poule het team komt. Voor de Vennepse teams was de loting niet gunstig, want alle sterke teams zaten in dezelfde poule. Dus ook team1 en team 2 van De Jong Sports bij elkaar.

Teamindeling

Een team bestaat uit 5 deelnemers, 2 vechters onder de -1m65 en 3 vechters boven de 1m65. Omdat het voor sommige scholen moeilijk is om vijf goede vechters op te stellen doen ook alleen de topscholen uit Nederland mee. Het team dat als eerste eindigt in de poule speelt richting de finale tegen het team dat als eerste eindigt in de andere poule. Er zijn ook reservespelers die men kan inzetten. Het eerste team van De Jong Sports heeft dan ook de luxe dat zij konden wisselen met drie topjeugd-vechters, namelijk Tom Kasperski, Daniël Schoon en Ricardo de Jong.

Team 1

Het eerste team van De Jong Sports begon ijzersterk aan het toernooi met een 5-0 overwinning op een team uit Dongen. De tweede ontmoeting was tussen team 1 en team 2 van De Jong Sports, die werd gewonnen door het 1e team. De andere wedstrijden van zowel het 1e als 2e team werden overtuigend gewonnen. Zo eindigde het 1e team als winnaar van de poule en team 2 werd netjes tweede.

De strijd om het brons ging tussen De Jong Sports 2 en Philipoom 1 uit Beverwijk. Met een zeer overtuigende overwinning van 4-1 won het team van De Jong Sports het brons, een zeer goede prestatie.

Finale

De finale ging tussen De Jong Sports en Van de Berg uit Utrecht. Al snel werd duidelijk dat het team van De Jong niet te stoppen was. Met een prachtige overwinning van 4-1 was voor de derde keer op rij de titel voor De Jong Sports uit Nieuw- Vennep. Het winnende team bestaande uit Ricardo de Jong, Daniël Schoon, Tom Kasperski, Vincent van der Water. Melvin Le Pair en Martijn Willemen ging dan ook trots naar huis met de grote beker.

Er werden ook nog kata wedstrijden gehouden. Het ging hierbij om een wedstrijd kata-synchroon en om een eigen kata.

Ricardo de Jong en Daniël Schoon behaalden een mooie derde plaats bij het kata-synchroon en Ricardo de Jong pakte ook nog de titel met zijn eigen kata."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie