Zaalkorfbal: Ondanks nederlaag tegen koploper Olympia toch goed gevoel bij Van Groningen/KIOS

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENBNEP - Coach Imre Kaptein sprak na afloop van de 18-16 nederlaag tegen koploper Olympia in Spijkenisse van een 'nederlaag met perspectief'.

Henny Kool: "Het grootste probleem in de eerste helft voor de Vennepers was het lengteoverwicht bij de heren van Olympia. Na een 5-1 achterstand kwam er licht herstel bij KIOS, maar de rust kwam toch met een 10-5 achterstand. Kaptein: 'In de rust heb ik het strijdplan aangepast, mede met het oog op de komende weken. Daarnaast moesten wij, ondanks de grote achterstand, proberen ontspannen te blijven spelen en niet gefrustreerd te raken'.

Bij een achterstand van 12-5 zag KIOS opeens het licht. Het spel werd steeds verzorgder, verdedigend ging het veel beter en onder leiding van schutter Robin Hulsbos (7) werd de achtervolging ingezet. KIOS kwam geweldig terug tot 14-13, maar toen werd de gedoodverfde titelkandidaat gered door een verkeerde scheidsrechterlijke beslissing. Een totaal onnodig gegeven strafworp leverde de 15-13 op.

Dat gaf Olympia vleugels en ondanks dat KIOS er alles aan deed in de laatste 10 minuten, trok Olympia aan het langste eind met de 18-16 overwinning. Scores: Robin Hulsbos 7; Aad Witteman 4; Remco Wullems; Perry Kool;, Lilian Heemstra; Patricia Kroon en Jeanne Aalberts, elk één.

Patricia Kroon gaat nu een paar maanden skiles geven in Oostenrijk en haar vervangster wordt Shelley Kool, inmiddels teruggekeerd op het oude nest, na een paar jaar TOP/Sassenheim, waar zij reserve-overgangsklasse speelde.

Zaterdag 3 december ontvangt Van Groningen/KIOS de tweede koploper DVS om 19.15 uur in SportPlaza De Estafette aan de Helsinkilaan 1 te Nieuw-Vennep."

Uitslagen: DVS - Thor 11 - 9, GKV - Achilles 11 - 17, ADO - NIO 12 - 10