Bedrijfsleven viert startsein voor bouw nieuwe Meerbrug

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De besluitvorming over de nieuwe brug ging niet eenvoudig. Maar na intensief overleg tussen alle betrokken partijen - waaronder twee gemeenten - kan er woensdag 30 november een feestje worden gevierd. Er komt een nieuwe Meerbrug over de Ringvaart bij Nieuwe Wetering.

Die brug is niet alleen nieuw - die krijgt ook nog eens een doorvaarhoogte van 1 meter 40, ruim 70 centimeter hoger dan de huidige brug. Hierdoor krijgt in de nabije toekomst zowel het weg- als het waterverkeer meer ruimte. De nieuwe Meerbrug zal naar verwachting in 2013 in gebruik genomen worden.

Het besluitvormingsproces rondom een nieuwe brug startte ruim een jaar geleden toen de gemeente Haarlemmermeer besloot de oude, versleten Meerbrug te vervangen door een nieuwe brug van gelijke hoogte. In reactie daarop sloegen ondernemersverenigingen de handen in elkaar en kregen van de gemeente Haarlemmermeer de kans om een alternatief plan te presenteren.

Het leverde een plan op dat brede steun kreeg van het bedrijfsleven, de overheden, de vaarwegbeheerder, Hoogheemraadschap van Rijnland en de bewoners van Nieuwe Wetering en Vredeburg.

Op financieel gebied wisten de partijen ook een akkoord te bereiken en dat betekent dat er woensdag 30 november een bescheiden feestje kan worden gevierd. Het feest is een initiatief van de ondernemersverenigingen Haarlemmermeer Zuid en Kaag en Braassem.

Het feest zelf is in het raadhuis in Hoofddorp en begint om16 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie