Waterpolo: Geen beste beurt ZPCH tegen Noordkop

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Coach Marlou Moonen vond van haar team dat ze nu aan de beurt waren om punten te pakken. Maar de tegenstander uit Den Helder overvleugelde het Hoofddorpse team in de eerste periode volledig. Alles wat ZPCH er tegenover stelde mislukte totdat Chris Bartels zijn aandeel ging opeisen. Alleen was het toen al te laat.

Ben Dijkstra: "Een rommelig begin markeerde het begin van de wedstrijd. Veelvuldig in balbezit was ZPCH niet gevaarlijk: doelpogingen waren er genoeg, de missers ook. En zo kon het degelijk spelende Noordkop in korte tijd naar een 1-3 voorsprong uitlopen. Het enige doelpunt van ZPCH tot dan toe werd door de van Heren 2 ingehuurde Guido van Egmond gescoord. Eind tweede periode werd ZPCH keeper Maarten Mulder voor de rest van de wedstrijd uit het water gestuurd na opmerkingen over de wedstrijdleiding. Vincent van der Ven verving hem, maar hij moest aan het begin van de derde periode de 1-4 incasseren.

In het vervolg van de derde periode kreeg ZPCH weer grip op zichzelf en de wedstrijd. Een schot van rechts in een man-meer-situatie van Ben Dijkstra en een wonderschone intikbal in eenzelfde situatie door Chris Bartels lieten de wedstrijd weer opleven. ZPCH voerde de druk op bij de bezoekers, doch die gaven geen krimp. Ook niet toen Chris Bartels na een mooie soloactie het verschil op één doelpunt bracht. Met handig uitspelen van de laatste minuten door de bezoekers uit Den Helder eindigde de wedstrijd in het nadeel van ZPCH: 4-5."

Volgende week spelen de ZPCH heren uit in Haarlem tegen ZV Haerlem-3 (21.15 uur).

Foto: Chris Bartels blonk in dit duel uit namens ZPCH.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie