HAP weigert omstreden rapport van website te halen

28 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De lokale politieke partij HAP is niet van plan om het omstreden quick-scanrapport van bureau Peutz over grondgeluid in Badhoevedorp van haar website te halen. Vorige maand zorgde het rapport voor de nodige beroering in de raadsvergadering nadat de HAP het naar de andere politieke partijen had gestuurd. Dit leverde een geïrriteerde reactie op van VVD-wethouder Michel Bezuijen. Publicatie van het rapport veroorzaakte volgens hem 'veel ruis'.

HAP haalde het rapport aan in een debat over de omlegging van de A9 uit Badhoevedorp. Fractieassistent Diane de Zeeuw wees erop dat volgens het rapport er bij de ontwikkeling van de Badhoevedorpse wijk Schuilhoeve rekening moet worden gehouden met grondgeluid van Schiphol. Bezuijen wilde toen niet op het rapport ingaan, omdat er nog geen normenkader over de zogenaamde grondgeluidbelasting bestaat.

"Op zich heeft de wethouder daar gelijk in, maar wij vonden het vreemd dat een rapport met deze inhoud tot op dat moment niet beschikbaar was gesteld aan de gemeenteraad", zegt HAP-raadslid Peter van Groenigen. "Rondom de Polderbaan worden achteraf allerlei proeven gedaan om de overlast van grondgeluid te verminderen. Dan mag je er als gemeenteraad toch op zijn minst op aansturen dat deze problemen bij de ontwikkeling van nieuwe wijken worden voorkomen?"

Ruis

Volgens Van Groenigen werpt HAP de beschuldiging van de wethouder dat de partij 'ruis wil veroorzaken' over deze kwestie verre van zich. "Het is een beetje de omgekeerde wereld. Nu wordt in een nieuwe brief, die wij van het college hebben ontvangen, de inhoud van het rapport ineens genuanceerd. Maar de teksten uit het quick-scanrapport zijn duidelijk. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe wijk zullen er doeltreffende maatregelen moeten worden genomen om situaties te voorkomen die we in Hoofddorp-Noord kennen. De problemen die zich daar voordoen zijn niet van gisteren, daar doet het ontbreken van een normenkader niets aan af. Wij doen gewoon ons werk. Als dat als het veroorzaken van ruis wordt getypeerd, maakt dat ons alleen maar scherper."

Website

Ook de beschuldiging van Bezuijen dat de HAP het rapport zou hebben ontvangen vanuit de participatiegroepen vindt Van Groenigen merkwaardig. "Het rapport was gewoon te downloaden van de website van Peutz. Daar staan alle door het bedrijf uitgebrachte rapporten op. Het is er nu vanaf, dat geeft op zich al te denken. Je kunt je bovendien afvragen hoe het kan dat de participatiegroepen het rapport wel in hun bezit hadden en de gemeenteraad niet. Daarom vonden wij dat onze collega-raadsleden er ook kennis van moesten kunnen nemen. Wij willen achteraf niet het verwijt krijgen dat we als gemeenteraad niet goed hebben opgelet. Dat verwijt is in het verleden al te veel gemaakt. En vaak niet ten onrechte'', aldus Van Groenigen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie