'Maak een fantastische kerstreis met Oad Reizen '

30 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Nog een paar weken en dan is het Kerst. De wereld wordt betoverd door de gloed van sfeervolle kerstverlichting. Gezelligheid staat centraal, zowel thuis als buiten de deur. "Oad Reizen helpt u graag om volop van deze tijd te genieten en nu alvast in de kerststemming te komen. Wij organiseren diverse leuke en gezellige dagtochten, zoals 'Gouda bij kaarslicht', het 'Dickens Festijn in Deventer'of een kerstmarkt in Antwerpen.",aldus een woordvoerster van de Oad Groep.

De Oad Groep is een onafhankelijk, puur Nederlands familieconcern en Nederlands één na grootste reisonderneming. Vanuit het Oad-hoofdkantoor in Holten (Ov.) worden de drie onder de Oad Groep opererende divisies aangestuurd. Dat is Oad Reizen, de allround reisorganisator van vlieg-, bus- auto-, boot- en treinreizen naar meer dan 60 landen wereldwijd. De tweede is Globe Reisburogroep, één van Nederlands grootste reisbureauketens met meer dan 200 toeristische en 7 zakenreiskantoren in heel Nederland. De derde is het Oad Touringcarbedrijf, dat de grootste particuliere touringcarvloot exploiteert en onderhoudt. De 100 Oad-touringcars vinden hun weg door heel Europa; tienduizenden vakantiegangers vertrouwen jaarlijks hun busvakantie aan Oad toe.

Oad Touringcarbedrijf Schiphol

Het Oad Touringcarbedrijf heeft in het Oosten en Zuiden van het land al jaren een vaste standplaats voor alle bussen van Oad Reizen. Hiervandaan vertrekken dagelijks vele touringcars voor mooie vakanties door heel Europa.

"Hiernaast worden er gezellige dagtochten naar tal van leuke bestemmingen georganiseerd. Vanaf nu kan ook de regio West Nederland een dagje op pad met de luxe Oad-touringcar vanuit de vestiging in Lijnden. In de maand december kunt u bijvoorbeeld opstappen om mooie kerstmarkten te bezoeken."

Martin Lenting, woordvoerder van Oad Touringcarbedrijf Schiphol: "Op 13 december vertrekken we naar Gouda voor de dagtocht' Gouda bij Kaarslicht'.Het stadhuis wordt op die dag met kaarsen verlicht met maar liefst 2.500 kaarsen achter de glas-in-lood ramen. Ook branden er kaarsen achter de ramen van de huizen rondom de historische markt. De hele stad bruist van de kerstactiviteiten, met als hoogtepunt het ontsteken van de lichten in de, door Noorse gemeente Kongsberg geschonken kerstboom voor het stadhuis.

Een andere optie is het Dickens Festival op 18 december. In het prachtige Deventer herleeft de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens in volle glorie In het historische Bergkwartier komen ruim 900 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden. Het Dickens Festijn duurt van 11 tot 17 uur en hiernaast kunt u ook nog de stad verkennen, want het is kerstkoopzondag. Bovendien vinden er op zondag 18 december onder de titel 'Deventer Kerststad' tal van gratis toegankelijke concerten plaats in de kerken met deelname van koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving."

Een andere mogelijkheid is de kerstmarkt plus koopzondag in Antwerpen. De markt is één van de grootste van België. Centraal staan de Kerstmarkt op de Groenplaats, Steenplein, Suikerrui, Grote Markt en Handschoenmarkt met tientallen kerstchalets en de ijspiste op de Grote Markt.

"Mijn favoriete dagtocht is het kerstshoppen in Parijs op zaterdag 17 december. Rond de Kerstdagen doet Parijs zijn naam als lichtstad nog meer eer aan. De hele stad is sprookjesachtig verlicht en er zijn op meerdere plaatsen kerstmarkten, oftewel Marchés de Noël. De grootste is in de wijk Les Halles en dan zijn er ook nog de Galeries Lafayette en Printemps Haussmann."

"U kunt alleen of met een partner mee op een dagtocht, maar ook bedrijven, verenigingen of andere gezelschappen zijn van harte welkom. Groepen boven de 10 personen kunnen zelfs een eigen opstapplaats bepalen. Of een geheel eigen bus huren. Er is keus uit een comfortabele Oad-touringcar, een luxe VIP-coach, één van de speciale voetbal spelers bussen, of de comfortabele, met veel extra's uitgevoerde Excellent-bus.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Oad Touringcarbedrijf Schiphol via (023) 555 18 60 of op www.oad.nl/dagtochten kijken."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie