Arendshoeve krijgt 'duurzame' ijsbaan Antarctica

30 november 2011 om 00:00 Nieuws

AALSMEERDERBRUG - Wethouder Arthur van Dijk opent vandaag, donderdag 1 december, een heel speciale ijsbaan met de naam Antarctica. De ijsbaan wordt ingericht in de Arendshoeve aan de Aalsmeerderdijk 438 in Aalsmeerderbrug en is niet zomaar een ijsbaan: het is een duurzame ijsbaan. Met de warmtewisselaar van de ijsbaan wordt namelijk de aangrenzende kas verwarmd waarin exclusieve kamerplanten groeien.

"Duurzaamheid is voor Haarlemmermeer een belangrijk speerpunt. De Arendshoeve, één van de oudste bedrijven in Haarlemmermeer werkt gaar hieraan mee als Partner in Duurzaamheid'", aldus de heer van Zijverden.

''Al meer dan 20 jaar geleden zijn alle kassen voorzien van dubbel glas en zijn veel investeringen gedaan om op milieuverantwoorde wijze planten te telen. Het regenwater wordt opgevangen en alle voedingsstoffen worden volledig hergebruikt. Ook worden er natuurlijke roofvijanden ingezet om ongewenste insecten in de planten tegen te gaan. Er is dus continue aandacht voor milieu en mens. Zo werd in 2010 de groene composteringswarmte van de Meerlanden voor het eerst afgenomen. Een unieke samenwerking van de Meerlanden en de Arendshoeve waarbij op innovatieve wijze duurzame energie wordt gebruikt. Een enorme besparing op het verbruik van fossiele brandstof is het gevolg."

De duurzame ijsbaan is - voor alle duidelijkheid, benadrukt de heer Van Zijverden - geen openbare ijsbaan. "De ijsbaan kan alleen gebruikt worden na reservering."

Dat laatste geldt ook voor de dinershow die vanaf 28 januari 2012 in première gaat: Le Monde Vert. "Op een creatieve, verrassende, interactieve wijze, met oog voor de natuur en onze leefomgeving gaan de gasten duurzame belevenissen meemaken waarbij de aarde, zijn inwoners en de gasten centraal staan."

Del ijsbaan Antarctica zal de komende maanden ook op beperkte schaal door scholen uit de omgeving en na reservering gebruikt kunnen worden.

Zie tevens www.arendshoeve.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie