Kruispunt Nieuweweg niet officieel geopend

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wethouder Michel Bezuijen heeft vrijdag 9 december geen lintje doorgeknipt om het kruispunt Nieuweweg, Cor van der Meerstraat en Piratenweg officieel te openen. Het kruispunt was al open en de wethouder wilde dat graag zo houden. "Zodra ik daar een lintje doorknip, moet het verkeer toch even op ons wachten. Het stroomt nu goed door - laten we het zo houden."

Hij zei het tijdens een korte, sober gehouden bijeenkomst bij het kruispunt met inmiddels een veelbesproken geschiedenis. Centraal daarin staat de afkorting VCP, het Verkeers Circulatieplan. Dit plan had er voor moeten zorgen dat het verkeer beter door en langs het centrum van Hoofddorp doorstroomt. Maar vanaf het begin is dit plan fel omstreden, net zoals de reconstructie van het kruispunt op de Nieuweweg.

Met behulp van een brede middengeleider werd onder meer onmogelijk gemaakt dat verkeer vanuit Graan voor Visch linksaf sloeg de Verzetsliedenwijk en het verkeer vanuit de Piratenweg gedwongen rechtsaf moest. Op de middengeleider stonden vooralsnog bloembakken, maar die moesten worden verwijderd zodat hulpdiensten over de middengeleider konden rijden.

Ruim twee jaar werd er door omwonenden kritiek geleverd en er werd zelfs via een gerechtelijke procedure geprobeerd de gemeente op andere gedachten te brengen.

Dat laatste is nu gebeurd, volgens de wethouder doordat er goed geluisterd is naar omwonenden en ondernemers. Daarom waren vooral zij uitgenodigd voor een officieel moment dat beperkt bleef tot een 'zoek en zopie'.

Zo'n zestig genodigden maakten er gebruik van, een aantal bleef uit protest weg, omdat volgens hen een sfeer was ontstaan van 'kijk eens hoe goed de gemeente is". De wethouder sprak dat nadrukkelijk tegen, noemde de afkorting VCP bewust voor het laatst en complimenteerde de bewoners voor hun inbreng tijdens de participatie. Het bewust sober gehouden 'feestje' moest bewijzen dat de gemeente wel degelijk goed geluisterd heeft.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie