30 november 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Van 2 tot en met 4 december vindt in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven het open Nederlandse kampioenschap zwemmen plaats. Energiemaatschappij E.ON is voor het 4e jaar op rij hoofdsponsor van het evenement.

Stijn van Gerwen: "Sinds 2007 zijn de kampioenschappen veranderd in een open toernooi waardoor Eindhoven dit jaar veel toppers uit o.a. Zweden, Frankrijk en Italië kan ontvangen. Nederland wordt onder andere vertegenwoordigd door de voor sportvrouw van het jaar genomineerde Ranomi Kromowidjojo. Het open Nederlandse kampioenschap is de mogelijkheid voor Nederlandse zwemmers om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen.

E.ON is sinds 2008 hoofdsponsor van de KNZB en daarmee ook van de nationale selectie die dit weekend in actie zal komen. Volgens Rolf Fouchier, ceo van E.ON belooft het NK zwemmen dit jaar een enorm spektakel te worden: 'Als hoofdsponsor van de open Nederlandse Kampioenschappen is dit natuurlijk het gedroomde scenario. Bijna alle (inter)nationale toppers zijn dit weekend aanwezig in Eindhoven. Zij zullen strijden om de eerste tickets naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen, dat gaat ongetwijfeld vuurwerk opleveren'.

Nederland is al jaren een goede speler op het internationale zwempodium. Op de individuele afstanden zijn er mooie resultaten behaald door zwemmers als Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker, Marleen Veldhuis en Sharon van Rouwendaal. Daarnaast staat de Nederlandse damesestafetteploeg al jarenlang prominent bovenaan (goud bij OS Beijing 2008, goud WK Rome 2009, goud EK Eindhoven 2010, goud WK Shanghai 2011) en zijn zij niet voor niets genomineerd voor 'Sportploeg van het jaar'.

Voor zwemcoach Jacco Verhaeren was er eveneens goed nieuws, hij is in de race voor de titel Coach van het Jaar. E.ON hoopt via de sponsoring bij te kunnen dragen aan het continueren van topprestaties van Nederlandse sporters in de toekomst. "Wij hebben veel sympathie voor de zwemsport, het is bereikbaar voor een breed publiek en zeer Nederlands. Onze bijdrage is bedoeld om zwemmen te stimuleren als onderdeel van individuele gezondheid en persoonlijke energie" aldus Fouchier."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie