Opening duurzame ijsbaan Antartica in de Arendshoeve

8 december 2011 om 00:00 Ondernemend

AALSMEERDERBRUG - Enkele honderden gasten zijn vrijdag getuige geweest van de opening van de ijsbaan Antarctica bij de Arendshoeve. De ijsbaan is niet zomaar een ijsbaan: het is een duurzame ijsbaan die de warmte die uit het ijs komt. in de aangrenzende kas hergebruikt om deze te verwarmen.

De Arendshoeve laat daarmee zien dat zij, aldus Jacob van Zijverden, zorgvuldig omgaat met energie. "Maar dat doen we ook al jaren met regenwater en gewasbeschermingsmiddelen. En er is aandacht voor de omgeving en de mogelijkheid voor ouderen om bij de Arendshoeve te werken. Zo hebben we een aantal 65 tot 72-plussers aan het werk."

Daarnaast wordt samenwerking met en aansluiting aan gezocht met 'Partners in Duurzaamheid van Haarlemmermeer' zoals de Meerlanden.

"Verleden jaar is de groene warmte van de Meerlanden erbij gekomen. Door onze aansluiting op het warmwater net van de Meerlanden besparen wij ca 500 - 800.000 kubieke meter fossiele brandstof. Het warme water ontstaat bij de Meerlanden uit vergisting van groenafval."

Over de ijsbaan zelf liet Jacob van Zijverden overigens weten dat het idee is geboren tijdens opnamen voor Boer zoekt Vrouw. Toen werd een tijdelijke ijsbaan aangelegd, waarna meteen gedacht werd: waarom gaan we hier niet mee door?

Het resultaat ligt er nu en is afgelopen vrijdag feestelijk geopend.

De ijsbaan is geen openbare ijsbaan, en niet zomaar open voor het publiek. Alleen op afspraak kan er gereserveerd worden en in combinatie met een evenement. Daarvoor wordt samengewerkt met IJstheater.

Na de toespraak werden de genodigden verrast met een ijsshow als vooruitblik op de ijsshow die de komende twee jaar in de Arendshoeve (The Garden of Amsterdam) wordt uitgevoerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie