Kerstsfeer In Museum De Cruquius met English Lute Songs En Airs De Cour

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

CRUQUIUS - De stichting Cruquius Concerten organiseert voor zaterdag 17 december een nieuw concert in de Waterschapzaal van Museum de Cruquius. Het concert begint om 20.15 uur en het thema van deze avond is 'The Lunatick, the Lover and the Poet..'.

Het muziekprogramma bevat Engelse en Franse liederen uitgevoerd door de sopraan Valeria Mignaco, begeleid door Alfonso Marín met luit. In de ,,Alte Musik Treff'' in Berlijn in 2005 werden zij met een eervolle vermelding onderscheiden.

In 1610 publiceerde Robert Dowland, de zoon van luitspeler en componist John Dowland 'A Musicall Banquett', een bloemlezing van luitliederen afkomstig uit Engeland, Italië, Frankrijk en Spanje.

In navolging van Dowlands boek hebben Valeria Mignaco en Alfonso Marín voor deze avond hun eigen 'Musicall Banquett' samengesteld met voorbeelden uit elk van deze genres, met o.a. werken van John Dowland. De titel 'The Lunatick, the Lover and the Poet' is een citaat uit 'A Midsummer Night's Dream' van William Sakespeare.

De Waterschapszaal is een van de zijzalen van het gerestaureerde Museum de Cruquius.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.CruquiusConcerten.nl of via de kassa De Meerse, (023) 556 37 07. Kaarten kosten 22,50 dis is incl. een consumptie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie