Gemeenteraad wil kwaliteitswijzer voor basisscholen

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeenteraad is ervoor dat er in Haarlemmermeer een zogenoemde kwaliteitswijzer voor basisscholen komt. Dat bleek donderdag tijdens het Vragenuur in de raad. Wethouder John Nederstigt van Onderwijs zegde toe dat hij gaat praten met schoolbesturen of zo'n kwaliteitswijzer een haalbare kaart is.

Een kwaliteitswijzer is een overzicht van de sterke en zwakke punten van de basisscholen in een gemeente. VVD-raadslid Adam Elzakalai bracht de kwestie als eerste ter sprake. Hij wees erop dat de kwaliteitswijzer in buurgemeente Amsterdam positief is ontvangen. Ook minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs is positief. "Ook de VVD is enthousiast. Het motiveert basisscholen om kwaliteit te leveren", aldus Elzakalai.

Wethouder Nederstigt vond dat een kwaliteitswijzer toch primair een verantwoordelijkheid is van de schoolbesturen. Hij gaat de wens van de raad niettemin overbrengen. CDA-raadslid Ed Koster voegde er nog aan toe of de wethouder dit niet 'dringend kan aanbevelen' bij de betrokken schoolbesturen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie